... ...
Carta oberta als joves de Catalunya i a tots aquells que la vulguin llegir

Carta oberta als joves de Catalunya i a tots aquells que la vulguin llegir

12,50 €
Impuestos incluidos

El Premi Nacional de Cultura 2012 crida a la independència i al protagonisme dels joves.

 

En aquests temps tan determinants per al devenir de Catalunya, Arnau Puig fa una crida a emprendre el camí cap a l'emancipació, sustentada des del raonament filosòfic. S'adreça especialment als joves de Catalunya, aquests mateixos als quals se'ls diu obertament que són una generació perduda, talment com si fossin inexistents, innecessaris per al destí. Contra aquesta pretesa fatalitat, la tesi d'Arnau Puig és clara: el futur no espera ser decidit pels joves, perquè les institucions avui vigents ni s'interessen a consultar-los, sinó que espera ser directament fet pels joves, a partir de les seves accions i amb els seus llenguatges propis.

El llibre es completa amb unes oportunes reflexions sobre ètica que l'autor elabora tot just explorant la confrontació entre la uniformitat dominant i l'excepció. L'ètica esdevé precisament l'instrument que ens ajuda a tractar adequadament l'excepció, a saber ponderar les possibilitats i les necessitats de cada col·lectiu específic dintre de les normes que ens regeixen. Una tasca que no estaríem fent gaire bé atenent als constants clams de justícia que sorgeixen des de tots els racons de la societat.

Autor
Arnau Puig
Idioma
català
ISBN
978-84-15097-55-6
Año
2012
Edición
primera
Páginas
98 pàg.
Dimensiones
12,8 x 18,2 cm.
Encuadernación
rústica amb solapes
99999 Artículos

Arnau Puig, Premi Nacional de Cultura 2012 a la Trajectòria Professional i Artística. Filòsof, sociòleg i crític d'art, format a la UB i a la Sorbona de París; molt influenciat per l'existencialisme francès, és un dels principals impulsors de l'avantguardisme estètic i filosòfic català. Conjuntament amb personalitats com Joan Brossa, Antoni Tàpies, Joan Ponç, Modest Cuixart o Joan-Josep Tharrats, va ser un dels fundadors de Dau al Set, el grup artístic d'avantguarda més important de Catalunya. Comunicador amb àmplia experiència, és una de les figures més rellevants per a la història del nostre país.

Fundador de les revistes Algol i Dau al Set, al llarg de la seva trajectòria ha col·laborat amb La Vanguardia, Cúpula, Presencia, Siglo XX, Nueva Forma o El País, i ha exercit la crítica a Revista Europa, Gazeta del Arte, Batik, Avui i Artes Plásticas. Entre 1964 i 1975 va ser president del Cercle Maillol de l'Institut Francès de Barcelona. També ha estat professor a la Facultat de Filosofia i Lletres de la UB i de la UAB, catedràtic d'Estètica a l'ETSAB (Facultat d'Arquitectura) i director de l'Institut d'Història i Arqueologia del Consell Superior d'Investigacions Científiques a Roma. Arnau Puig és membre del consell assessor de l'editorial Comanegra.

5 llibres ideals per l’11 de setembre — Nau Comanegra, 11/09/2015