Revolució VilaWeb

Revolució VilaWeb

16,00 €
Impuestos incluidos

VilaWeb: un quart de segle inventant el futur del periodisme. Com una revolució tecnològica, desencadena una revolució cultural que té repercussions polítiques i en els mitjans.

 

El Palau Robert acull entre el 19 de Maig i el 25 de setembre de 2022 l’exposició «Revolució VilaWeb». L’exposició explica el valor que ha tingut VilaWeb per al periodisme i la societat, des de la perspectiva de vint-i-set anys de trajectòria, fet que el situa entre els diaris digitals més antics del món i com el pioner als Països Catalans.

La revolució d’internet és tecnològica però ha esdevingut social i té unes implicacions molt fortes en la política i els mitjans. Al llarg d’aquest quart de segle VilaWeb ha sabut construir un model fortament participatiu amb els lectors i ha posat dempeus un model econòmic sostenible basat en el suport de més de 22.000 subscriptors voluntaris.

Aquest llibre neix de l’exposició i incorpora un extens assaig que repassa la trajectòria del diari i reflexiona sobre com VilaWeb ha incidit en els mitjans, obrint camí sempre, i en la societat.

Autor
Assumpció Maresma i Vicent Partal
Idioma
català
ISBN
978-84-18857-89-8
Año
setembre 2022
Edición
primera
Páginas
136
Dimensiones
16 x 23 cm.
Encuadernación
tapa dura
10000 Artículos

Vicent Partal és director i cofundador de VilaWeb. Ha treballat a El PuntEl TempsLa Vanguardia, Catalunya Ràdio i TVE, entre d’altres. És un dels pioners d’internet als Països Catalans i, arran dels seus anys de corresponsal i expert en política internacional, és un dels periodistes amb més trajectòria i coneixements sobre geopolítica i espais de frontera. En aquesta línia, ha publicat llibres com La revolta nacionalista a l’URSS o Llibreta de Pequín. És Premi Ciutat de Barcelona de Periodisme, Premi Nacional de Periodisme, Premi Nacional d’Internet, Premi Nacional Joan Coromines i Premi Valencià de l’Any, entre d’altres.

Assumpció Maresma. Escriptora i periodista. Ha treballat com a cap de premsa del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Va ser directora de la revista de cinema Acció (1986-1988) i directora de la revista El Temps (1992-1995). Com a editora de VilaWeb ha rebut el Premi Nacional de Periodisme. És autora de la novel·la El complot dels Anells (La Magrana, 1988).

COMANEGRA utiliza cookies para garantizar que demos la mejor experiencia en nuestro sitio web.
Si continúa, asumimos que acepta recibir todas las cookies en el sitio web COMANEGRA.