El cap i la cua del drac

El cap i la cua del drac

18,00 €
Impuestos incluidos

Marta Soldado, amb una prosa lírica i evocadora, retrata l'estat caòtic i les simfonies urbanes del Vietnam. Un llibre de viatge que tentineja entre la no-ficció i la novel·la.

 

«A Àsia sentim que venim d'un cul de món que ningú no entén, que parlem entre sospirs de coses que són ja ara mateix com escultures d'un món pretèrit, com les pedres d'un Partenó que han perdut el color.» 

Vietnam és una mostra paradigmàtica de capitalisme «sense romanços» (sense ètica, en definitiva), però també és encara un gresol magnífic de tradicions que resisteixen com poden el pols de la influència occidental. Aquest llibre narra la immersió d’una jove escriptora que se n’hi va a buscar-se la vida tot just després de publicar la seva primera i prometedora novel·la. Marta Soldado va anar de Saigon a Hanoi treballant de cap de sala i de professora, escrivint entre joves milionaris borratxos, vietnamites supervivents de classe més que baixa i expats europeus i americans amb relacions ben diverses amb el drac asiàtic. Ens en deixa una bona mostra combinant el testimoni cru d’un món caòtic i una prosa amb esclats de lirisme extraordinàriament evocadors.

El cap i la cua del drac fa créixer la col·lecció «Espores»: assaig, no-ficció i crònica literària per escampar mirades enriquidores sobre el país i el món que vivim. 

Autor
Marta Soldado
Idioma
català
ISBN
978-84-18857-50-8
Año
març 2022
Edición
primera
Páginas
236
Dimensiones
14 x 21 cm.
Encuadernación
rústica
Colección
Espores
10000 Artículos

Marta Soldado (Terrassa, 1989) va estudiar Història i Literatura Comparada i actualment és professora d’Història i Filosofia a secundària a Barcelona. Ha publicat l’obra de ficció La felicitat d’un pollastre a l’ast (L’Altra Editorial, 2018) i el capítol assagístic «The Angel of Nostalgia Trapped Between East and West» al llibre col·lectiu Reinventing Eastern Europe: Imaginaries, Identities and Transformations (2019). Les ciutats i els seus imaginaris, els animals i els problemes de coordenades configuren bona part del seu recorregut literari i vital.

Barcelona Ciudad de la Literatura UNESCO12/05/2023 | Conoced los autores y las autoras que han obtenido una beca Montserrat Roig 2023

Productos relacionados

COMANEGRA utiliza cookies para garantizar que demos la mejor experiencia en nuestro sitio web.
Si continúa, asumimos que acepta recibir todas las cookies en el sitio web COMANEGRA.