Una veritat difícil

Una veritat difícil

19,50 €
Impuestos incluidos

El sisè títol de la col·lecció «Espores» és una crònica literària protagonitzada per un poble i un filòsof: Portbou i Walter Benjamin. Una crònica literària que, des del coneixement mèdic i la investigació biogràfica, desmenteix que Walter Benjamin morís d’una sobredosi de morfina.

 

Walter Benjamin no va morir per una sobredosi de morfina. Santi Vancells ho té clar, ens ho argumenta des de l’experiència mèdica i hi reflexiona amb profunditat en aquest còctel d’història, crònica negra i novel·la psicològica. A més d’haver estat metge a Portbou durant quinze anys, l’autor va ser un dels impulsors del projecte de la Fundació Internacional Benjamin-Portbou, dedicada al filòsof. En aquella empresa va compartir esforços, entre d’altres, amb Dani Karavan, l’autor del Memorial, que té un paper molt important en aquest llibre. Un llibre que revisa la complicitat del franquisme en la persecució nazi, el trist paper d’espectadors que hi van tenir tants catalans i el relat que s’ha construït entorn de la mort de Benjamin a Portbou.

«La teoria del suïcidi va deixar Benjaim sol davant la història i va permetre als seus botxins viure en la impunitat més absoluta, sense experimentar cap mena de neguit ni penediment. A Portbou, Benjamin no va claudicar ni va pidolar clemència, no va renunciar als seus principis ni es va arrossegar davant la policia».

Una veritat difícil és el sisè títol de la col·lecció «Espores»: assaig, no-ficció i crònica literària per escampar mirades enriquidores sobre el país i el món que vivim.

___

També disponible en e-book aquí.

Autor
Santi Vancells
Idioma
català
ISBN
978-84-18857-76-8
Año
setembre 2022
Edición
primera
Páginas
280
Dimensiones
14 x 21 cm.
Encuadernación
rústica
Colección
Espores
9999 Artículos

Santi Vancells va ser el metge titular de Portbou durant quinze anys, i en va estar cinc coordinant el Projecte Internacional Benjamin-Portbou. Ha treballat en l’organització d’esdeveniments relacionats amb aquest projecte a París, Berlín, Barcelona, Girona i Portbou. Va col·laborar amb Dani Karavan per impulsar la Casa Walter Benjamin a Portbou. Durant anys ha guiat —i ho continua fent— grups de persones pel camí que va seguir Benjamin, des de Banyuls fins a Portbou. El seu relat uneix en una mateixa veu la memòria de Benjamin, de Portbou i de Karavan, i culmina una dedicació tenaç de molts anys divulgant la relació entre la vila i el filòsof.

Descarga la nota de prensa aquí.

Descarga la cubierta del libro aquí.