Quaranta anys perduts
Quaranta anys perduts

Quaranta anys perduts

16,00 €
Impuestos incluidos

Una novel·la d’alta costura, República i estraperlo.

 

Publicada per primera vegada el 1971 a Club Editor, Quaranta anys perduts narra la història de Laura Vidal, la filla d’una portera que esdevé modista d’alta costura i vesteix les senyoretes de la Barcelona del franquisme. 

Rosa Maria Arquimbau ofereix un retrat viu de quaranta anys d’història de Catalunya: des de la proclamació de la República, l’abril de 1931, fins als anys setanta. I recrea un món que coneix de primera mà: l’ambient frívol de la Barcelona republicana, on el sexe era un mitjà d’ascens social, el drama d’un viatge frustrat a Mèxic el 1942 i el retrat desolador del país que s’ha venut l’ànima als vencedors.

Aquest és el tercer volum de Rosa Maria Arquimbau publicat per Comanegra, després de L’engima Arquimbau. Sexe, feminisme i literatura a l’era del flirt, la biografia de l’autora per Julià Guillamon, i de Cor lleuger i altres narracions de l’era del flirt, que recull les seves històries dels anys trenta. Tots tres volums formen una petita col·lecció tancada.

___

També disponible en e-book aquí.

*  *  * 
Aquesta obra s'ha publicat amb el suport de l'ICEC.

Autor
Rosa Maria Arquimbau
Idioma
català
ISBN
978-84-16605-39-2
Año
2016
Edición
primera
Páginas
212 pàg.
Dimensiones
13 x 19 cm.
Encuadernación
rústica amb solapes
Otros
epíleg de Julià Guillamon
Autor info
edició a cura de Julià Guillamon
9993 Artículos

Rosa Maria Arquimbau (1909-1992). Periodista i escriptora, era una dona independent, políticament compromesa i, tal com es definia a ella mateixa, «una feminista una mica especial». Defensava amb afany les seves conviccions a publicacions com Joventut CatalanaFlames NovesLa Rambla o L'Opinió, així com a les dues novel·les i dues dotzenes de contes que va escriure.

Les idees d'Arquimbau i el llenguatge tan directe que utilitzava per transmetre-les aviat li van suposar el recel dels seus coetanis. Que, a més, fos una dona sexualment alliberada no ajudava gens. Corrien per Barcelona diverses històries sobre les seves relacions amb homes, que escandalitzaven a la gent. Algunes vegades, fins i tot, li ho van retreure en les crítiques dels seus llibres.

Josep Maria de Sagarra, que a començaments dels anys trenta era el prototip de l'escriptor modern, va influir en el seu estil a l'hora d'escriure columnes i de posar en evidència els carques de Barcelona en les seves novel·les. Entre la gent que la va criticar: Mercè Rodoreda

Amb l'esclat de la Guerra Civil, Arquimbau es va veure obligada a marxar. Tot i que de l'exili en van sortir alguns dels autors i llibres més importants de la literatura catalana del segle XX, per a ella va suposar un cop del que mai es va poder recuperar.

Rosa Maria Arquimbau

Productos relacionados