... ...
  • ¡En oferta!
Cartes a Jones Street / «Conjectures» de Daniel...

Cartes a Jones Street / «Conjectures» de Daniel Bastida

24,90 €
Impuestos incluidos

La reedició de l'obra magna de Manuel de Pedrolo. Les dues primeres novel·les de la continuació del cicle Temps Obert: el retrat literari més profund de la Barcelona de postguerra. 

Quantes vides diferents podríem haver viscut si aquell dia les coses haguessin anat diferent?

 

Les dues novel·les que teniu a les mans són les últimes que va escriure Manuel de Pedrolo per al cicle Temps Obert, i les dues primeres de la continuació d‘aquell projecte únic. En aquest volum hi trobem dues vides possibles de Daniel Bastida, que malda per fer carrera literària en la Barcelona de finals dels seixanta. D‘una banda, l‘artista integrat, propagandista, present a totes les festetes literàries; de l‘altra, el novel·lista obrer, cràpula i llicenciós, compromès amb la reivindicació nacional i lingüística. Tots dos, obsedits pel sexe. Una radiografia perfecta del món cultural català durant el franquisme i de les dèries dels lletraferits que el conformaven. Si Manuel de Pedrolo només hagués escrit Temps Obert, ja n‘hi hauria prou per considerar-lo un dels millors novel·listes del segle XX.

«T’imagines una colla d’escriptors, de generacions successives, embarcats a desenvolupar aquest llibre? Una cosa demencial, d’acord. Però potser les úniques coses que val la pena de fer són aquelles que surten del corrent, del normal...»

«Tothom hauria de saber que Temps Obert és un dels cicles novel·lístics més importants de tota la literatura. D’aquí i de fora. D’ara i d’abans»
— Antoni Munné-Jordà, autor del pròleg.

___

També disponible en e-book aquí.

*  *  * 
Aquesta obra s'ha publicat amb el suport de:

Autor
Manuel de Pedrolo
Idioma
català
ISBN
978-84-18857-71-3
Año
juliol 2022
Edición
primera
Páginas
720
Prólogo
Antoni Munné-Jordà
Dimensiones
14 x 21 cm.
Encuadernación
rústica amb solapes
Otros
Imatge de la coberta - Fons Fotogràfic F. Català-Roca
Colección
Temps Obert / Narratives
9998 Artículos

Manuel de Pedrolo (l‘Aranyó, 1918 - Barcelona, 1990). L‘obra de Manuel Pedrolo és una rebel·lió contra tot el que empobreix la vida humana. Així ho consignava la solapa de la primera edició de Temps Obert i no ha perdut cap vigència. També és una demostració de talent narratiu incombustible, i la màxima expressió de l‘inconformisme estètic i polític. Si el llegat literari de Pedrolo és difícilment abastable en la vida d‘un lector corrent, no cal dir què suposa en la vida d‘un sol escriptor. Però no som davant d‘un escriptor corrent: aquí en tenim la mostra més palmària. Pedrolo va somiar la represa de la seva obra magna en mans d‘autors de generacions posteriors; aquella idea «demencial», que en deia ell, finalment s‘ha fet realitat.

Descarga la nota de prensa aquí.

Descarga la cubierta del libro aquí.

Productos relacionados