... ...
Cavalls salvatges

Cavalls salvatges

19,50 €
Impuestos incluidos

L’edició definitiva d’un estendard de la literatura catalana del segle XXI. Els Cavalls salvatges de Jordi Cussà, millor que mai.

 

L’Àlex Oscà arriba a l’edat atrotinada de quaranta anys reclòs en una casa de Malanyeu (Alt Berguedà). El precedeixen moltes batalles que no s’han explicat mai des d’on hauria tocat explicar- les, i entoma el repte. Trenant i reformulant històries viscudes per ell i la seva tropa de «pringats» més o menys estimats, anirà emergint davant nostre la realitat dels anys vermells de la droga viscuts a la Catalunya sense focus. Ja veurem si se’n surt, el Lex. Vet aquí una obra mítica. Carregada de música, èpica, amor i, és clar, misèries. La primera novel·la de Jordi Cussà va causar un impacte formidable que encara ressona. L’autor es va mostrar incansable en la relectura de la seva obra més emblemàtica, i, tot i haver-la regirat ja de cap a peus una vegada, encara hi va fixar una altra revisió important durant els últims anys de la seva vida; és la que recollim en aquesta nova edició.

«I tot l’incomptable conglomerat de la nostra galàxia no era sinó una molècula regular dins el cos desmesurat de l’univers.»

Aquest és el vintè títol de la col·lecció «Narratives»: talent i llibertat creativa per fer créixer la nostra literatura. Amb Comanegra també ha publicat El primer emperador i la reina Lluna (2020) i Les muses (2022). 

___

També disponible en e-book aquí.

*  *  * 
Aquesta obra s'ha publicat amb el suport de:

Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

Autor
Jordi Cussà
Idioma
català
ISBN
978-84-19590-04-6
Año
febrer 2023
Edición
primera
Páginas
368
Epílogo
Jordi Puig Ferrer
Dimensiones
14 x 21 cm.
Encuadernación
rústica amb solapes
Autor info
imatge de la coberta d'Oriol Malet
Colección
Narratives
9997 Artículos

Jordi Cussà Balaguer (Berga, 1961- 2021). Novel·lista, dramaturg, poeta, contista, traductor... L’aportació de Jordi Cussà a la literatura catalana ha estat una de les més estimulants del segle XXI. Vam estrenar el segle amb la irrupció d’aquests Cavalls salvatges, una obra catàrtica que, poc després de ser publicada, l’autor ja estava reescrivint. Després de vint anys de carrera i una quinzena d’obres publicades, va veure com aquesta novel·la far es traduïa al castellà i es començava a traduir a l’anglès, va rebre el premi Crítica Serra d’Or per El primer emperador i la reina Lluna i va culminar la seva Trilogia de la Civilització amb Les muses.

Productos relacionados