La ciutat modernista

La ciutat modernista

18,00 €
Impuestos incluidos

Un llibre per endinsar-nos en el modernisme i totes les seves vessants artístiques i socials.

 

A les darreries del segle XIX, Catalunya viu un moment de plenitud, creixement econòmic i reafirmació nacional. Comencen a aparèixer noves actituds culturals marcades per una forta voluntat de transformació de la societat. Així neix el modernisme català, el primer corrent organitzat per fer de Barcelona i de la cultura catalana una barreja de tradició local i cosmopolitisme, de modernitat i universalisme al mateix temps.

El seu llegat artístic ha estat enorme. L'arquitectura modernista barcelonina, de formes curvilínies i fantasioses, és ben reconeguda arreu del món, però hi ha molts fruïts d'aquella època eclèctica i creativa. Una època que també es va expressar a través de la pintura, l'escultura, la literatura, la música o la dansa gràcies a artistes com Santiago Rusiñol, Ramon Casas, Josep Llimona, Joan Maragall, Raimon Casellas, Adrià Gual i molts altres.

El modernisme va brillar amb personalitat pròpia a Catalunya i va assentar les bases de la nostra cultura moderna. Aquest llibre ens permet endinsar-nos en una època única i descobrir què és gràcies als modernistes que avui som com som.

*  *  *
Aquesta obra s'ha publicat amb el suport de l'ICEC.

ICEC.png

Autor
Joaquim Noguero
Idioma
català
ISBN
978-84-16033-51-5
Año
2015
Edición
primera
Páginas
32 pàg.
Dimensiones
24,6 x 30,2 cm.
Encuadernación
cartoné
Colección
Llibre il·lustrat de coneixements
Edad recomendada
a partir de 11 anys
9995 Artículos

Joaquim Noguero és professor de Periodisme cultural a la facultat Blanquerna de Comunicació i Relacions Internacionals de la Universitat Ramon Llull des de 1999, on també ha impartit Gèneres periodístics d’opinió i Periodisme i crítica cultural al màster de Producció i comunicació cultural. Crític de dansa del diari La Vanguardia des del 2002, ho havia estat de teatre i dansa al diari Avui (1995-2002), imparteix classes de Crítica al Conservatori Superior de Dansa de l'Institut del Teatre, i ha dirigit la revista de literatura i pensament El Pou de Lletres (1996-2001) i la teòrica Reflexions entorn de la dansa (Mercat de les Flors, 2007-2012). Autor d’assaigs teòrics com l'edició d'El espectador activo (2011), per al Museo Reina Sofía i El Mercat de les Flors, a més de diversos catàlegs sobre dansa, il·lustració i còmic, com a crític interpretatiu ha exercit també de comissari d’una quarantena d'exposicions.

Mar Cerdà (Barcelona, 1984) és una il·lustradora nascuda i establerta a Barcelona. Va començar estudiant cinema, especialitzant-se en direcció artística, fet que va accentuar la seva fascinació pel tractament dels espais, visible en moltes de les seves il·lustracions amb papers retallats i diorames. Ha treballat amb diverses editorials -Comanegra, Larousse, Cruïlla, Mediterrània, Cadí, Everest, Proteus o Salvatella- compaginant la il·lustració amb la seva feina en l'àmbit audiovisual en publicitat, televisió i videoclips.

Descobreix més il·lustracions de la Mar a la seva pàgina marillustrations.com.

COMANEGRA utiliza cookies para garantizar que demos la mejor experiencia en nuestro sitio web.
Si continúa, asumimos que acepta recibir todas las cookies en el sitio web COMANEGRA.