La ciutat modernista

La ciutat modernista

18,00 €
Impuestos incluidos

Un llibre per endinsar-nos en el modernisme i totes les seves vessants artístiques i socials.

 

A les darreries del segle XIX, Catalunya viu un moment de plenitud, creixement econòmic i reafirmació nacional. Comencen a aparèixer noves actituds culturals marcades per una forta voluntat de transformació de la societat. Així neix el modernisme català, el primer corrent organitzat per fer de Barcelona i de la cultura catalana una barreja de tradició local i cosmopolitisme, de modernitat i universalisme al mateix temps.

El seu llegat artístic ha estat enorme. L'arquitectura modernista barcelonina, de formes curvilínies i fantasioses, és ben reconeguda arreu del món, però hi ha molts fruïts d'aquella època eclèctica i creativa. Una època que també es va expressar a través de la pintura, l'escultura, la literatura, la música o la dansa gràcies a artistes com Santiago Rusiñol, Ramon Casas, Josep Llimona, Joan Maragall, Raimon Casellas, Adrià Gual i molts altres.

El modernisme va brillar amb personalitat pròpia a Catalunya i va assentar les bases de la nostra cultura moderna. Aquest llibre ens permet endinsar-nos en una època única i descobrir què és gràcies als modernistes que avui som com som.

*  *  *
Aquesta obra s'ha publicat amb el suport de l'ICEC.

ICEC.png

Autor
Joaquim Noguero
Idioma
català
ISBN
978-84-16033-51-5
Año
2015
Edición
primera
Páginas
32 pàg.
Dimensiones
24,6 x 30,2 cm.
Encuadernación
cartoné
Colección
Llibre il·lustrat de coneixements
Edad recomendada
a partir de 11 anys
9995 Artículos

Joaquim Noguero és professor de Periodisme cultural a la facultat Blanquerna de Comunicació i Relacions Internacionals de la Universitat Ramon Llull des de 1999, on també ha impartit Gèneres periodístics d’opinió i Periodisme i crítica cultural al màster de Producció i comunicació cultural. Crític de dansa del diari La Vanguardia des del 2002, ho havia estat de teatre i dansa al diari Avui (1995-2002), imparteix classes de Crítica al Conservatori Superior de Dansa de l'Institut del Teatre, i ha dirigit la revista de literatura i pensament El Pou de Lletres (1996-2001) i la teòrica Reflexions entorn de la dansa (Mercat de les Flors, 2007-2012). Autor d’assaigs teòrics com l'edició d'El espectador activo (2011), per al Museo Reina Sofía i El Mercat de les Flors, a més de diversos catàlegs sobre dansa, il·lustració i còmic, com a crític interpretatiu ha exercit també de comissari d’una quarantena d'exposicions.

Mar Cerdà (Barcelona, 1984) és una il·lustradora nascuda i establerta a Barcelona. Va començar estudiant cinema, especialitzant-se en direcció artística, fet que va accentuar la seva fascinació pel tractament dels espais, visible en moltes de les seves il·lustracions amb papers retallats i diorames. Ha treballat amb diverses editorials -Comanegra, Larousse, Cruïlla, Mediterrània, Cadí, Everest, Proteus o Salvatella- compaginant la il·lustració amb la seva feina en l'àmbit audiovisual en publicitat, televisió i videoclips.

Descobreix més il·lustracions de la Mar a la seva pàgina marillustrations.com.