La Barcelona gòtica

La Barcelona gòtica

18,00 €
Impuestos incluidos

Una lectura per a nens i joves, fins i tot per a adults, que vulguin descobrir com es vivia a la Barcelona gòtica. Un repàs a través de l'arquitectura, l'art, els oficis i els costums de l'època.

 

Aquest llibre vol apropar el lector al que sabem de la vida a la ciutat de Barcelona durant l’època gòtica, a la baixa edat mitjana (entre els segles XIII i XV). Va ser una època gloriosa per a la ciutat, en podem estar segurs, perquè els barcelonins d’aquell temps es van assegurar de deixar un gran llegat: el testimoni de la seva esplendor en forma de construccions, institucions, documents i obres d’art.

Però si tot va començar molt bé, la fam i les epidèmies acabarien aguditzant els problemes socials i polítics, i al final del segle XV ja s’endevinava que el viu despertar de Barcelona passaria a una llarga hibernació. No tornarem a veure la mateixa situació econòmica privilegiada ni la mateixa voluntat i capacitat d’autonomia fins a finals del segle XIX. És per això que cal recordar on érem llavors.

El passat és una conquesta impossible. Però el passat acaba sent nostre perquè no pot ser de ningú més. No el desaprofitem.

*  *  * 
Aquesta obra s'ha publicat amb el suport de l'ICEC.

ICEC.png

Autor
Núria Armengol, Mar Cerdà
Idioma
català
ISBN
978-84-16605-17-0
Año
2016
Edición
primera
Páginas
32 pàg.
Dimensiones
24,6 x 30,2 cm.
Encuadernación
tapa dura
Colección
Llibre il·lustrat de coneixements
Edad recomendada
a partir de 11 anys
9999 Artículos

La Núria Armengol i Freixas (Vic, 1986) és llicenciada en Documentació i graduada en Estudis Literaris per la Universitat de Barcelona, i màster en Societat de la Informació i del Coneixement per la Universitat Oberta de Catalunya. Des de l’any 2010 és Cap de Biblioteca de la Fundació Institut Amatller d’Art Hispànic. També es dedica a la difusió de la poesia de la comarca d'Osona, a través de La Cava Poesia. Amb Comanegra també ha publicat La Catalunya industrial.

La Mar Cerdà (Barcelona, 1984) és una il·lustradora nascuda i establerta a Barcelona. Va començar estudiant cinema, especialitzant-se en direcció artística, fet que va accentuar la seva fascinació pel tractament dels espais, visible en moltes de les seves il·lustracions amb papers retallats i diorames. Ha treballat amb diverses editorials -Comanegra, Larousse, Cruïlla, Mediterrània, Cadí, Everest, Proteus o Salvatella- compaginant la il·lustració amb la seva feina en l'àmbit audiovisual en publicitat, televisió i videoclips. Amb Comanegra ha publicat La ciutat modernista (2015), que forma part d'aquesta mateixa col·lecció, i el Familiarium (2018), un llibre-joc que ens servirà per entendre que cada família és única i especial.

Descobreix més il·lustracions de la Mar a la seva pàgina marillustrations.com.

Nuria Armengol     marc_cerda_ilustracio
Núria Armengol, © Andreu Ribas      Il·lustració de Mar Cerdà

Susana Peix recomana 'La Barcelona gòtica (minut 19:30) — Més content que un gínjol (Canal Blau), 14/05/2016