... ...
Un comtat a l'època medieval

Un comtat a l'època medieval

18,00 €
Impuestos incluidos

Un llibre per recórrer l'edat mitjana, passant per Besalú i altres punts de Catalunya.

 

A través dels seus protagonistes -els comtes, els cavallers, les dames, els camperols, els comerciants i, naturalment, tots els estaments eclesiàstics-, Un comtat a l’època medieval ens revela com era la vida quotidiana en un dels períodes més llargs i fascinants de la nostra història.

Però no només això. En aquest llibre, els autors ens descobreixen paraules antigues com portolà o astrolabi; l’origen de frases que encara perduren, com a pa i aigua; ens porten fins a paisatges coneguts, com Besalú o el Pont del Diable de Martorell i, finalment, ens fan arribar, redibuixades, imatges extretes directament de vitralls o d’il·lustracions de textos medievals com, per exemple, el Liber Feudorum Maior.

Un comtat a l’època medieval ens descobreix com vivíem els catalans en el període que va veure néixer el nostre país, Catalunya.

*  *  * 
Aquesta obra s'ha publicat amb el suport de l'ICEC.

ICEC.png

Autor
Chema Román, Tura Clarà
Idioma
català
ISBN
978-84-15097-58-7
Año
2012
Edición
primera
Páginas
32 pàg.
Dimensiones
25 x 30 cm.
Encuadernación
cartoné
Colección
Llibre il·lustrat de coneixements
Edad recomendada
a partir de 11 anys
9995 Artículos

Chema Román és llicenciat en Geografia i Història i especialitzat en Història Moderna, una carrera que no li ha reportat cap benefici econòmic directe però li ha proporcionat una base sòlida per a desenvolupar una part de la seva faceta com a il·lustrador. En aquest terreny, s’ha mogut des de fa més de deu anys per diversos camps, tot i que ha dedicat la major part de la seva feina a la il·lustració històrica, destinada a llibres de text i a publicacions amb una clara orientació didàctica.

Tura Clarà és llicenciada en Història per la Universidad Nacional de Educación a Distancia (UNED) i té estudis d’Arxivística i de Paleografia, tots dos entre els anys 2005 i 2006 a la Fundación Sánchez-Albornoz del Centro de Altos Estudios Históricos. És membre d’Amics de l’Art Romànic, filial de l’Institut d’Estudis Catalans, des de 2002, i actualment forma part de la Junta. També és presidenta d’Amics de Besalú i el seu Comtat des de 2008.