Un poble en temps del Romànic

Un poble en temps del Romànic

18,00 €
Impuestos incluidos

Un llibre per descobrir com es vivia en els pobles romànics del nostre entorn amb unes magnífiques il·lustracions plenes de detall i realisme.

 

Conèixer les formes de vida en un poble medieval és com conèixer els nostres avis i, fins i tot, els nostres pares, perquè en el medi rural europeu moltes de les feines quotidianes, els jocs o els costums han romàs gairebè de manera invariable fins fa mig segle.

En aquest llibre il·lustrat hi desfilen paisatges, esglésies, cases, picapedrers, mestres d'obra, fusters, ferrers, cavallers caçant i camperols treballant el camp, escenes de família i nens jugant, gent que va anar creant allò que som avui nosaltres i que ens va deixar, entre altres moltes coses, aquesta meravella que és l'art romànic.

*  *  *
Aquesta obra s'ha publicat amb el suport de l'ICEC.

ICEC.png

Autor
J. Nuño, C. Román i T. Clarà
Idioma
català
ISBN
978-84-15097-33-4
Año
2011
Edición
primera
Páginas
64 pàg.
Dimensiones
30,5 x 25 cm.
Encuadernación
tapa dura
Colección
Llibre il·lustrat de coneixements
Edad recomendada
a partir de 11 anys
9990 Artículos

Jaime Nuño és llicenciat en Filosofia i Lletres -divisió de Geografia i Història, secció d’Arqueologia- per la Universitat de Valladolid. Com a arqueòleg ha col·laborat en nombrosos projectes de seguiment arqueològic i en més de dues dotzenes d’excavacions. També ha participat com a conferenciant en cursos, congressos i en diferents projectes d’investigació sobre el patrimoni i la cultura a l’Edat Mitjana. Des de 1985 està vinculat a la Fundación Santa María la Real, institució que dedica la seva activitat a l’estudi, la conservació i la divulgació del patrimoni, especialment del Romànic. Dirigeix el Centro de Estudios del Románico des de l’any 2004.

Chema Román és llicenciat en Geografia i Història i especialitzat en Història Moderna, una carrera que no li ha reportat cap benefici econòmic directe però li ha proporcionat una base sòlida per a desenvolupar una part de la seva faceta com a il·lustrador. En aquest terreny, s’ha mogut des de fa més de deu anys per diversos camps, tot i que ha dedicat la major part de la seva feina a la il·lustració històrica, destinada a llibres de text i a publicacions amb una clara orientació didàctica.

Tura Clarà és llicenciada en Història per la Universidad Nacional de Educación a Distancia (UNED) i té estudis d’Arxivística i de Paleografia, tots dos entre els anys 2005 i 2006 a la Fundación Sánchez-Albornoz del Centro de Altos Estudios Históricos. És membre d’Amics de l’Art Romànic, filial de l’Institut d’Estudis Catalans, des de 2002, i actualment forma part de la Junta. També és presidenta d’Amics de Besalú i el seu Comtat des de 2008.

COMANEGRA utiliza cookies para garantizar que demos la mejor experiencia en nuestro sitio web.
Si continúa, asumimos que acepta recibir todas las cookies en el sitio web COMANEGRA.