... ...
El petit llibre de la cuina catalana

El petit llibre de la cuina catalana

15,00 €
Impuestos incluidos

Una versió en format reduït de l'obra de referència per als cuiners catalans més cèlebres.

 

Teniu a les vostres mans El petit llibre de la cuina catalana de veritat, una edició pràctica i còmode d’un text de referència per als més prestigiosos cuiners i gastrònoms catalans.

El 1991, el mateix Pere Sans publicà Cuina catalana tradicional i moderna, una obra avui totalment exhaurida i convertida en text de referència per als més prestigiosos cuiners i gastrònoms catalans. En el seu pròleg, Vázquez Montalbán s'hi referia com un “llibre admirable que a mi m'hauria agradat escriure. Però, per escriure'l, cal saber, sabers concrets i generals que al senyor Pere Sans li'n sobren i que té la generositat d'oferir-los al públic”.

Cuina catalana de veritat és una revisió que amplia i actualitza l'obra del 1991. A banda d'un extens receptari que repassa les menges pròpies de la gastronomia catalana, en el llibre s'expliquen tota la resta de coneixements que cal posar en joc per dur a bon port l'elaboració de les receptes. Els mètodes de cocció, les mesures, la selecció dels ingredients, les salses, picades i acompanyaments bàsics... són alguns d'aquests elements que també entren en joc. Com el gaudi complet no pot acabar en la cuina sinó que necessàriament requereix la degustació, l'autor també ofereix els seus consells per al ritual de l'àpat i el maridatge dels plats. Tot plegat esdevé una exposició completa d'una cuina catalana que l'autor reivindica fermament en el capítol de conclusió.

*  *  *
Elogi a l'autor de Manuel Vázquez Montalbán i pròleg de Daniel Vázquez Sallés.

Autor
Pere Sans
Idioma
català
ISBN
978-84-15097-24-2
Año
2011
Edición
primera
Páginas
258 pàg.
Dimensiones
18,5 x 16 cm.
Encuadernación
rústica
9992 Artículos

Pere Sans és enòleg de professió i cuiner per vocació entusiasta, a més d'estudiós de la Cultura Culinària Catalana i de la cuina en general. És un experimentat realitzador d'àpats en festes populars així com cursets de cuina, tast de vins, tast de formatges i de cocteleria.

Havent regentat temporalment restaurants d'entitats privades, s'ha dedicat darrerament a l'assessorament i posada en marxa de restaurants de cuina tradicional en diversos indrets de Catalunya. Organitza actualment la “Tastúlia” (gastronòmica) a l'Ateneu Barcelonès.

Pere Sans ha publicat, també amb Comanegra, Cuina catalana de veritat (2007), La cuina del vi (2009), Cuina catalana amb la quitxalla (2010), Tardor, la meva cuina de cada dia (2014) i Primavera, la meva cuina de cada dia (2014).