... ...
Antígona

Antígona

12,50 €
Impuestos incluidos

Dramaticles és una col·lecció de textos teatrals que coeditem amb l'Institut del Teatre. Té tres línies de treball: les obres contemporànies, les clàssiques i les antologies.

 

Inspirada en el mite d'Antígona, l'obra més cèlebre de Jean Anouilh subverteix els codis de la tragèdia homònima de Sòfocles. Abandona el lirisme majestuós i l'aura atàvica dels personatges per situar-los en una dimensió quotidiana i centrar-se en les seves pulsions internes. Escrita durant l'ocupació alemanya de França, la rebel·lia d'Antígona, enfrontada al seu oncle Creont, ha estat rebuda com una al·legoria de la resistència.

Pròleg de Maria Moreno.

*  *  * 
Aquesta obra s'ha publicat amb el suport de l'ICEC.

ICEC.png

Autor
Jean Anouilh
Idioma
català
ISBN
978-84-16605-87-3
Año
maig 2017
Edición
primera (coedició amb l'Institut del Teatre)
Páginas
88
Dimensiones
18 x 13 cm.
Encuadernación
rústica amb solapes
Otros
pròleg de Maria Moreno
Autor info
traducció de Lluís Hansen
Colección
Dramaticles
9991 Artículos

Jean Anouilh (Bordeus, 1910 – Lausana, 1987) és probablement el dramaturg francès més representatiu de la seva generació. Fill d'un sastre i una violinista, cursa estudis secundaris a París i ben aviat comença a interessar-se pel teatre. Un vespre de 1928, meravellat per la representació de Siegfried de Jean Giraudoux, decideix consagrar-se a l'escriptura teatral i poc després abandona els estudis de dret que havia començat. Autor d'una prolífica producció dramàtica, autoclassifica les seves obres segons la gran diversitat de registres i tonalitats que van del pessimisme moral de les «peces negres» a l'humor i la fantasia de les «peces roses» passant pel domini de l'arquitectura teatral de les «peces brillants». També dirigeix algunes de les seves pròpies obres, és autor d'adaptacions teatrals i treballa com a guionista per al cinema i la televisió. El 1980 és el primer guardonat amb el Gran Premi del Teatre de l'Acadèmia francesa.