August Strindberg

August Strindberg

15,00 €
Impuestos incluidos

Dramaticles és una col·lecció de textos teatrals que coeditem amb l'Institut del Teatre. Té tres línies de treball: les obres contemporànies, les clàssiques i les antologies.

 

Antologia de quatre obres destacades de Strindberg, algunes de publicades per primera vegada en català i un recull inèdit que hem titulat Escrits sobre teatre.

August Strindberg és, segurament, l'autor més important per entendre la revolució de la dramatúrgia europea en el tombant de segles XIX i XX. Aquesta antologia aplega per primera vegada en llengua catalana la seva producció més important i, a més a més, recull alguns dels millors textos sobre el fet teatral i sobre la seva obra que va escriure l'autor mateix.

Strindberg, immers i compromès amb la crisi del drama modern, va elaborar les seves dramatúrgies entorn de la vivisecció i l'exploració del jo. En aquest volum presentem una selecció de l'evolució d'una recerca que recull els temes i les preocupacions principals de l'autor en el context de crisi de la consciència individual i col·lectiva a Europa: El viatge de Pere l'Afortunat (1883), La més forta (1888), Dansa de mort (1905) i La sonata dels espectres (1908). Strindberg va comprometre's amb el fet teatral no només a partir de l'escriptura d'obres sinó també de reflexions teòriques, com el pròleg a La senyoreta Júlia o el Memoràndum adreçat als membres del Teatre Íntim, que publiquem per primera vegada en català.

Traduccions de Carolina Moreno Tena i Feliu Formosa.

*  *  * 
Aquesta obra s'ha publicat amb el suport de l'ICEC.

ICEC.png

Autor
August Strindberg
Idioma
català
ISBN
978-84-17188-08-5
Año
febrer 2018
Edición
primera (coedició amb Institut del Teatre)
Páginas
276
Dimensiones
14 x 21 cm.
Encuadernación
rústica
Otros
traduccions de Carolina Moreno Tena i Feliu Formosa
9983 Artículos

August Strindberg (Estocolm, 1849-1912) és determinant en la renovació de la llengua i la literatura sueques. La seva existència, marcada per les circumstàncies familiars, els fracassos matrimonials, les crisis personals i creatives, la confrontació amb el poder polític i amb d’altres escriptors és, juntament amb Suècia, la matèria de la seva obra. Aquesta és fruit de la confrontació, però també del contacte amb el naturalisme, amb el simbolisme o amb l’expressionisme, en una exploració estètica pròpia i personal que deixa un llegat excepcional d’obres literàries que abraça, renovant-los, tots els gèneres: teatre, narrativa, poesia, assaig, memòries i cartes.

August Strindberg

Productos relacionados

COMANEGRA utiliza cookies para garantizar que demos la mejor experiencia en nuestro sitio web.
Si continúa, asumimos que acepta recibir todas las cookies en el sitio web COMANEGRA.