Gabriele d’Annunzio

Gabriele d’Annunzio

17,00 €
Impuestos incluidos

Dramaticles és una col·lecció de textos teatrals que coeditem amb l'Institut del Teatre. Té tres línies de treball: les obres contemporànies, les clàssiques i les antologies.

 

El teatre de Gabriele d’Annunzio, de tall poètic, ha romàs pràcticament inèdit en llengua catalana. Les tres tragèdies que presentem en aquesta antologia —La ciutat morta (1898), La Gioconda (1898) i La glòria (1899)— comparteixen esperit i conformen una idea representativa de l’obra d’aquest autor italià de personalitat excessiva que va ser un referent important per al teatre modernista a Catalunya. La voluntat de revitalització del món clàssic com a vehicle d’expressió de les inquietuds modernes, el culte a la bellesa femenina i el conflicte de les passions entre els personatges són alguns dels elements clau d’una proposta dramàtica que pretén fer de la quotidianitat una realitat sublim i poètica.

Traducció de Marina Laboreo.

*  *  * 
Aquesta obra s'ha publicat amb el suport de l'ICEC.

Autor
Gabriele d’Annunzio
Idioma
català
ISBN
978-84-18022-01-2
Año
setembre 2019
Edición
primera (coedició amb Institut del Teatre)
Páginas
264
Dimensiones
14 x 21 cm.
Encuadernación
rústica amb solapes
Autor info
traducció de Marina Laboreo
Colección
Dramaticles
9999 Artículos

L'obra i la vida de Gabriele d'Annunzio (Pescara, 1863 – Gardone Riviera, 1938) resulten indissociables. Poeta, dramaturg i novel·lista —però també polític, militar i periodista—, la seva prolífica producció literària l'ha convertit en el principal representant del decadentisme italià i en un dels autors més rellevants de la literatura de finals del XIX i principis del XX. Experimentador infatigable de poètiques, ideologies i principis estètics diferents, va voler convertir la seva vida en una obra d'art.

Gabriele d'Annunzio

logo el punt avui
Noves relectures de textos teatrals — El Punt Avui, 02/01/2020
logo blog
Recomanació del llibre — Voltar i voltar, 14/11/2019
logo entreacte
Recomanació — Entreacte, 19/09/2019
logo nuvol
El teatre també es llegeix — Núvol, 06/09/2019