Romeu i Julieta

Romeu i Julieta

15,00 €
Impuestos incluidos

Dramaticles és una col·lecció de textos teatrals que explora tres línies de treball: les obres contemporànies, les clàssiques i les antologies.

 

La ferotge rivalitat entre dues famílies de la Verona del segle XIV no aconsegueix evitar que els joves Romeu i Julieta s’enamorin a primera vista. Es casaran en secret, però l’enemistat dels progenitors desencadenarà la tragèdia per perpetuar un amor ple d'obstacles.

La intensitat emotiva de la història i la bellesa de la paraula de Shakespeare, més viva que mai en aquesta versió de Yannick Garcia treballada des de l’oralitat, ha exercit una fascinació indubtable al llarg dels temps fins a convertir-se en una de les obres capitals de la literatura universal i en un símbol de l’amor juvenil contrariat.

Traducció i epíleg de Yannick Garcia.

*  *  * 
Aquesta obra s'ha publicat amb el suport de:
    Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

Autor
William Shakespeare
Traducción
Yannick Garcia
Idioma
català
ISBN
978-84-18857-81-2
Año
setembre 2022
Edición
primera
Páginas
202
Epílogo
Yannick Garcia
Dimensiones
13 x 18 cm.
Encuadernación
rústica amb solapes
Colección
Dramaticles
999 Artículos

William Shakespeare (Stratford-upon- Avon, 1564 – 1616) és considerat un dels més grans escriptors de tots els temps i va excel·lir en la poesia dramàtica, amb comèdies, tragèdies i drames històrics, així com també en la poesia lírica. Va adquirir fama i popularitat a Londres, primer sota la protecció del comte de Southampton i més endavant gràcies a la companyia de teatre Lord Chamberlain’s Men, de la qual ell mateix va ser copropietari. El conjunt de la seva obra, que gira al voltant del poder, l’ambició, el dolor, la culpa o l’amor, va fer que el crític literari Harold Bloom el considerés l’inventor de la condició humana. Els seus textos perviuen i continuen sent llegits i representats avui dia.

Yannick Garcia, pel seu costat, a banda de la seva obra de creació, hauria de ser al podi dels millors traductors catalans en actiu; ha signat versions de Conrad, Austen, Saunders, Verne, McCullers, Offill i Cronenberg, entre d’altres.

El suplement (Catalunya Ràdio), 23/10/2022 | Marina Porras reivindica comèdies i tragèdies

Plaça Tísner (betevé), 17/10/2022 | Marta Ballesta analitza el clàssic de Romeu i Julieta (01:40:56)