No-res

No-res

16,00 €
Impostos inclosos

Una novel·la premiada i censurada que explora els límits de la vida.

 

Pierre Anthon s’aixeca de la seva cadira a l’aula, anuncia a mestre i companys que res no importa a la vida i se’n va per no tornar‐hi més. Cada dia els seus amics el trobaran enfilat a la prunera del seu jardí mentre ells emprenen el camí de l’escola. Pierre Anthon els llença les prunes de l’arbre per provocar‐los, però aquestes no els faran tant de mal com les respostes que els dóna a cada argument pensat per fer‐lo tornar. Desmoralitzats, els seus companys conceben un pla per intentar convèncer en Pierre Anthon, però sobretot a ells mateixos, que en la vida sí que hi ha coses que tenen importància.

Amb un estil valent, directe i sense retòrica supèrflua, No-res ens aboca sense cap avís previ a una història que aviat s’intueix complicada; més encara quan els protagonistes són uns adolescents que s’hauran d’enfrontar prematurament a les grans preguntes de la vida. Quan fou inicialment publicada l’any 2000 a Dinamarca, No-res va encendre polèmics debats per la cruesa de la història que narra i fou censurada en escoles d’Alemanya, Dinamarca i Noruega. Anys més tard ha acabat reconeguda amb premis de primer ordre i amb una crítica entusiasta, i forma part dels plans d’estudi en la majoria de països occidentals.

*  *  *
Premi al millor llibre 2001 del Ministeri de Cultura danès.
Premi LibbyLit 2008 a la millor novel∙la de l’àmbit francòfon.
Millor llibre 2010 pel diari alemany Die Zeit.

Autor
Janne Teller
Llengua
català
ISBN
978-84-15097-54-9
Any
2012
Edició
tercera (2019) / quarta (2020)
Pàgines
144 pàg.
Dimensions
14 x 21,5 cm.
Enquadernació
rústica
Edat recomanada
a partir de 10 anys
9952 Articles

Janne Teller (Copenhaguen, 1964). D'ascendència austro-alemanya, aquesta novel·lista especialitzada en macroeconomia ha treballat de consultora per a les Nacions Unides en la prevenció i resolució de conflictes internacionals. Aquesta tasca l'ha portada a viure en llocs tan dispars com Tanzània, Moçambic o Bangladesh. El 1995 deixà la carrera a les Nacions Unides per dedicar-se plenament a la literatura.

Quan es va publicar No-res a Dinamarca (2000), va causar molta polèmica i va generar intensos debats entorn els dubtes existencials que planteja. Un any més tard, No-res guanyava el Premi al Millor Llibre de l'Any del Ministeri de Cultura danès i actualment és lectura recomanada a les escoles. Poc després, la situació es repetia a França i Noruega. Els últims anys No-res s'ha fet un lloc al panorama editorial gràcies a l'entusiasme i les recomanacions dels lectors, que ja el poden llegir en catorze idiomes.

A Alemanya és tot un fenomen editorial que encapçala les llistes dels més venuts i ha estat reconegut pel diari Die Zeit com el millor llibre del 2010. L'obra de Janne Teller, que també inclou assaig i relats, ha rebut diverses beques i premis. També és l'autora de la novel·la I si estiguéssim en guerra, que també ha publicat Comanegra.

Descobreix més coses sobre l'autora a la seva pàgina web www.janneteller.com