La cuina del vi: apropament a la cultura del vi i la cuina a la mediterrània Ampliar

La cuina del vi: apropament a la cultura del vi i la cuina a la mediterrània

Pere Sans

Pere Sans presenta un magnífic receptari que duu la tradició vinícola més enllà de l'àpat. Pròleg del prestigiós xef Fermí Puig.

Més detalls

29,50 €

La història i la gastronomia mediterrànies i la cultura del vi són els pilars de La cuina del vi, que Pere Sans, guanyador del Premi Gourmand (2008) amb Cuina catalana de veritat, recupera fruit de l'experiència i la voluntat de dur la tradició vinícola més enllà de l'àpat.

El llibre compta amb un magnífic receptari regat amb els millors vins, que inclou delícies com les guatlles del vinyater, la sopa de verema, el pastís dels veremadors borgonyons, els cargols de vinya a la xucladeta o les sardines a la brasa amb pàmpols, i que juntament amb el recorregut històric i les anècdotes de la cultura vinícola ens submergeix en la cultura del bon menjar i el bon beure.

«Gaudir del vi no és un acte purament físic; sí que hi ha una part física que comporta normes i rituals, però gaudir d'un vi, beure un vi, no és un simple calmar la set, que per això res millor que l'aigua. Gaudir d'un vi és un acte de caire intel·lectual, és un desig de portar-se als llavis el fruit d'un treball, d'un esforç, d'una concepció del món, fins i tot»
— Pere Sans

Pere Sans és enòleg de professió i cuiner per vocació entusiasta, a més d'estudiós de la Cultura Culinària Catalana i de la cuina en general. És un experimentat realitzador d'àpats en festes populars així com cursets de cuina, tast de vins, tast de formatges i de cocteleria.

Havent regentat temporalment restaurants d'entitats privades, s'ha dedicat darrerament a l'assessorament i posada en marxa de restaurants de cuina tradicional en diversos indrets de Catalunya. Organitza actualment la “Tastúlia” (gastronòmica) a l'Ateneu Barcelonès.

Pere Sans ha publicat, també amb Comanegra, Cuina catalana de veritat (2007), Cuina catalana amb la quitxalla (2010), El petit llibre de la cuina catalana (2011), Tardor, la meva cuina de cada dia (2014) i Primavera, la meva cuina de cada dia (2014).

Pere Sans

Temps de matances i vi novell — Vilaweb, 22/11/2014
El vi al món romà i avui — El Punt Avui, 26/11/2012
«Una presentación a la que me apetece ir» — Observatorio de vino, 16/12/2010
Vins, història, gastronomia i literatura — Inma Pulido, 19/11/2010

  • Autor Pere Sans
  • Llengua Català
  • ISBN 978-84-937519-1-3
  • Any 2009
  • Edició primera
  • Pàgines 280 pàg.
  • Dimensions 24 x 21 cm.
  • Enquadernació rústica

26 Productes de la mateixa categoria: