Yihad: ¿qué es? Ampliar

Yihad: ¿qué es?

David Garriga Guitart

Una guia breu per entendre què és el gihadisme. Conèixer a què ens enfrontem és el primer pas per lluitar contra el problema.

Més detalls

15,00 €

Entendre què és el gihadisme serà més fàcil amb aquesta guia escrita de manera clara i que va dirigida a tos els lectors inquiets que volen saber més sobre una de les majors amenaces que assola la societat occidental actual. Al llarg dels últims anys, i sobretot després de l'atemptat de l'11 de setembre als Estats Units, Europa ha esdevingut la diana de brutals atemptats i temptatives fallides per part de terroristes islàmics. Vivim immersos en notícies i imatges impactants que ens arriben diàriament a través dels mitjans de comunicació però, tot i el soroll mediàtic que genera el gihadisme, aquest segueix sent un fenomen desconegut i incomprensible per a la majoria de nosaltres.

Què és exactament la gihad? Quins són els fonaments del terrorisme gihadista d'Al Qaeda i Daésh (Estat Islàmic)? Com s'explica la seva ràpida expansió per tot el món? Quin és el perfil dels radicalitzats a Occident? Quin paper juguen internet i les xarxes socials en el seu reclutament? L'especialista David Garriga Guitart respon amb el màxim rigor totes aquestes preguntes per acabar apuntant una sèrie d'accions que ens permetran prevenir l'extremisme més radical.

*  *  * 
Aquesta obra s'ha publicat amb el suport de l'ICEC.

David Garriga Guitart (Berga, 1971). Criminòlg. Analista en terrorisme d'etiologia jihadista, insurrecció i moviments radicals. Màster en Món Àrab i Islàmic i en Prevenció i Anàlisis del delicte. És president de Ciseg (Comunidad de Inteligencia y Seguridad Global), editor de la revista de contra-narrativa Al-Ghurabá i cofundador d'OPRA (Observatorio de Prevención contra el Radicalismo Violento). És professor de la Fundació Behavior & Law i professor col·laborador a la Universitat de Barcelona i al CISDE (Campus Internacional para la Seguridad y la Defensa). Autor de Las Legiones de Satán, asesinó a en serie en tierras del islam (Ed. Grafhicae, 2014) i co-autor de Humillación y Agonía. Análisis conductual de las decapitaciones de Daesh (Ed. Behavior & Law, 2018)

Com és l'enemic, per David Garriga — El Periódico, 22/11/2015
Entrevista a David Garriga (minut 48) — La Ventana (Cadena Ser), 10/05/2016
Consulta a David Garriga (minut 19) — Antena 3 noticias, 01/12/2015
Taula temàtica sobre el terrorisme — No ho sé (RAC1), 16/11/2015
En las redes del odio — Perfiles, gener del 2016
¿Qué es la Yihad? ¿Es un concepto manipulado por los terroristas?  — Luces en la oscuridad (Gestiona Radio), 25/09/2015
Claves para entender el terrorismo yihadista — El Sueño de Andrómeda, 08/12/2015
«Os animo a descubrir el mundo de la Yihad a través de este libro» — Criminología de estar por casa, 06/05/2016

  • Autor David Garriga Guitart
  • Llengua Castellà
  • ISBN 978-84-16033-69-0
  • Any 2015
  • Edició primera
  • Pàgines 148 pàg.
  • Dimensions 21 x 14 cm.
  • Enquadernació rústica amb solapes

30 Productes de la mateixa categoria: