Sensuales. Relatos de sexo y afecto en la discapacidad Ampliar

Sensuales. Relatos de sexo y afecto en la discapacidad

Clara Clos, Gemma Deulofeu

Aquest llibre inclou tretze històries construïdes per professionals, així com una guia de recursos pràctics.

Més detalls

16,50 €

Per fi, la sexualitat i les relacions afectives de les persones amb discapacitat són tractades amb total claredat i, a la vegada, amb valentia i profunditat. Des d'una simple carícia fins a un coit... Quina serà la necessitat de cada persona? És útil recórrer a serveis sexuals professionals? Com poden intervenir els familiars i els terapeutes? Què es pot obtenir amb la masturbació o les joguines sexuals? Com s'ha de prevenir l'abús sexual? I, en definitiva, per què costa tant reconèixer i satisfer aquesta necessitat tan bàsica quan implica a persones amb alguna discapacitat?

Gràcies al seu profund coneixement i experiència professional, les autores d'aquest llibre tracten totes aquestes qüestions des de la serietat i l'afecte, i ens ofereixen també una guia de recursos per a familiars i professionals.

Amb la participació de la Fundació Pere Mitjans i Aspanin.

«L'expressió sexual és un dret personal de qualsevol individu, tingui o no una discapacitat, i sigui o no aquesta física, sensorial o cognitiva»
Miguel Ángel Verdugo

Clara Clos i Muñoz. Psicòloga formada en discapacitat, sexualitat, trastorns de conducta i mentals, acompanyament en processos de dol i formació per a adults. Va començar en el món de la diversitat funcional treballant en serveis d'educació en el temps de lleure i, des de 1989, va continuar a la Fundació Pere Mitjans, primer com a educadora i després com a coordinadora. També ha participat com a docent en cursos, jornades i congressos. Des de 1996 fins a l'actualitat és directora tècnica dels serveis residencials de la Fundació Pere Mitjans.
direcciotecnica@fpmitjans.org

Clara Clos

Gemma Deulofeu Villanueva. Psicòloga, sexòloga i terapeuta de parella i família amb formació en Psicoteràpia Integradora Humanista i en l'àmbit de les persones amb discapacitat. L'any 2004 inicia la seva activitat professional vinculada a col·lectius en risc d'exclusió social, discapacitat i trastorn mental. Ha participat en jornades, congressos i col·labora com a docent en diversos estudis universitaris i de postgrau vinculats a la discapacitat intel·lectual i del desenvolupament. Actualment s'encarrega del programa PEAS des de l'entitat Aspanin, que té relació directa amb altres entitats del territori.
psicologia@aspanin.cat

Gemma Deulofeu

Sexe i afecte en la discapacitat — El Punt Avui, 21/07/2014
El discapacitat intel·lectual té dret al gaudi sexual — La Contra de La Vanguardia, 10/07/2014
Sexo, afecto y discapacidad — Hoy es arte, 16/06/2014
100% capacitats (sexe i diversitat intel·lectual) — Les mil i una nits, 13/05/2014
Una sexualitat poc visible — La Vanguardia, 06/04/2014
Entrevista a Gemma Deulofeu — Televisió de Badalona, 31/03/2014
Entrevista a Clara Clos — Onda Discapacidad, 26/03/2014

  • Autor Clara Clos, Gemma Deulofeu
  • Llengua Castellà
  • ISBN 978-84-15097-96-9
  • Any 2014
  • Edició primera
  • Pàgines 136 pàg.
  • Dimensions 21 x 14 cm.
  • Enquadernació rústica amb solapes
  • Col·lecció Caixa d'eines

30 Productes de la mateixa categoria: