Brossa: escamotejador i burleta Ampliar

Brossa: escamotejador i burleta

Arnau Puig

Arnau Puig, premi nacional de cultura i un dels fundadors de Dau al Set, repassa la vida compartida amb Joan Brossa i ens desvetlla les claus del geni poètic.

Més detalls

9,95 €

«A nosaltres, els que vivíem tancats a l’Espanya franquista, ens semblava que en Brossa reflectia perfectament la situació. Les impressions personals no valien res; només hi havia allò que et deien que havies de pensar; el món de la doctrina única i transcendental sorgida de la reacció més retrògrada contra tot el que fos llibertat i desenvolupament de la capacitat creativa; l’Espanya castradora i assassina de cossos i d’esperits que només permetia iniciatives si es tractava de fer negocis d’intercanvi, no d’expansió. Aquella Espanya temia l’expansió com el foc, i per això ens mantenien tancats, sense comunicació. La poètica i el teatre de Brossa corresponien a la frustrant realitat política en la qual ens trobàvem».

*  *  * 
Aquesta obra s'ha publicat amb el suport de:

Filòsof, sociòleg i crític d'art, format a la UB i a la Sorbona de París, és un dels principals impulsors de l'avantguardisme estètic i filosòfic català. Juntament amb personalitats com Joan Brossa, Antoni Tàpies, Joan Ponç, Modest Cuixart o Joan-Josep Tharrats, va ser un dels fundadors de Dau al Set, el grup artístic d'avantguarda més important de Catalunya. Arnau Puig (Barcelona, 1926) és una de les figures més rellevants de la història cultural del nostre país.

L’any 2012 va rebre el Premi Nacional de Cultura a la trajectòria professional i artística. L’exposició d’homenatge que se li va fer al Palau de la Virreina va ser recollida a Pensar la imatge (Comanegra, 2013). Aquesta editorial ha publicat diversos llibres de l’autor: De una filosofía de la itinerancia (2011), Carta oberta als joves de Catalunya (2012) i La filosofia de la immediatesa (2015). 


  • Autor Arnau Puig
  • Llengua català
  • ISBN 978-84-17188-89-4
  • Any abril 2019
  • Edició primera
  • Pàgines 160
  • Dimensions 13 x 18 cm.
  • Enquadernació rústica amb solapes

30 Productes de la mateixa categoria: