La Criolla. La puerta dorada del Barrio Chino Ampliar

La Criolla. La puerta dorada del Barrio Chino

Paco Villar

La Criolla era la bogeria de la nit enmig del caos i aquest llibre n'és la crònica, que inclou un arxiu fotogràfic espectacular.

Més detalls

22,00 €

La història del local més famós de la Barcelona dels anys vint i trenta. Ubicada al bell mig del Barri Xino, s'hi congregaven des dels millors transvestits de la ciutat fins a la flor i nata de l'aristocràcia i burgesia catalanes.

Vanguardia, cosmopolitisme i desenfrè. La Criolla, aquella «cova del vici», segons l'anomena Lluís Permanyer, va ser molt més que una gran festa. En ella es congregaven des dels millors transvestits de la ciutat (s'hi va arribar a celebrar un concurs memorable de Miss Barri Xino) fins a la jet set de la intel·lectualitat catalana i europea, passant per no pocs alts càrrecs militars, policies, polítics... Tots en igualtat de condicions, compartint pecats, misèries i alguns moments d'eufòria absoluta. Travessar la porta de La Criolla és travessar la porta daurada del Barri Xino.

Paco Villar torna a aquell lloc que coneix millor que ningú: «La idea de tornar al Barri Xino em perseguia des de feia temps. Encara queden moltes coses per explicar i l'àlbum de signatures de La Criolla era la gran oportunitat». Aquest àlbum que esmenta és inèdit, el gran tresor dels propietaris de La Criolla. Tothom que passava pel local hi deixava la seva empremta: dibuixos, signatures, dedicatòries, petites cròniques de la nit... En definitiva, el retrat perfecte de La Criolla vista pels afortunats que hi van poder posar peu.

Paco Villar (Barcelona, 1961) és un dels millors especialistes en la història de la ciutat de Barcelona de les últimes dècades. És autor de dos estudis de referència: un sobre el Barri Xino (La Campana, 1996) i un altre sobre els cafès de Barcelona (La Campana, 2009, i Viena, 2013). Va formar part de l'equip de redactors de la Gran Enciclopèdia de Barcelona (2005-2006) i ha col·laborat a diverses exposicions històriques. Amb La Criolla firma la seva «tornada al Xino» per descobrir-nos la seva essència.

Paco Villar

  • Autor Paco Villar
  • Llengua castellà
  • ISBN 978-84-16605-75-0
  • Any 2017
  • Edició primera
  • Pàgines 256
  • Dimensions 24 x 17 cm.
  • Enquadernació rústica amb solapes

15 Productes de la mateixa categoria: