Sis personatges en cerca d’autor Ampliar

Sis personatges en cerca d’autor

Luigi Pirandello

Dramaticles és una col·lecció de textos teatrals que coeditem amb l'Institut del Teatre. Té tres línies de treball: les obres contemporànies, les clàssiques i les antologies.

Més detalls

12,50 €

Un grup d’actors es prepara per assajar una obra de Pirandello quan, de sobte, irrompen a l’escenari sis personatges de carn i ossos que han estat rebutjats pel seu autor i clamen la necessitat de viure i representar el seu drama.

Pirandello convida al lector a ser testimoni d’allò que normalment no té ocasió de conèixer al voltant de l’experiència teatral i, en un dels seus textos més cèlebres, posa damunt la taula les principals inquietuds de la seva obra literària, com la impossibilitat de comunicació de l’ésser humà, la identitat múltiple de cada individu o la reflexió al voltant de la relació entre l’art i la vida.

Amb traducció de Jordi Sarsanedas i pròleg de Francesco Ardolino.


*  *  * 
Aquesta obra s'ha publicat amb el suport de l'ICEC.

Luigi Pirandello (Agrigent, 1867 - Roma, 1936) és un dels autors més rellevants de la literatura contemporània. Dramaturg, poeta, novel·lista i assagista, la seva obra gira al voltant del concepte d’identitat i de les contradiccions de l’existència humana, amb una destacada poètica de l’humorisme. L’any 1904 aconsegueix el primer gran èxit amb El difunt Mattia Pascal, tot i que serà especialment la producció dramàtica el que li valdrà el prestigi internacional a partir dels primers anys de la postguerra. El 1921 publica Sis personatges en cerca d’autor, un text innovador i influent que recull les claus principals del conjunt de la seva obra, reconeguda l’any 1934 amb el Premi Nobel de Literatura per la seva audaç i enginyosa renovació de l’art dramàtic i escènic.

logo el punt avui
Llegir teatre — El Punt Avui, 06/11/2018
Teatre llegit — Tria 33 (TV3), 13/06/2016
Torna el teatre, per Rafael Vallbona — El Mundo Tendències, 09/06/2016
'Dramaticles', nou impuls a l'edició de teatre en català — Diputació de Barcelona, 14/03/2016
Neix 'Dramaticles' — Blog Biblioteques de Sant Cugat, 17/03/2016
Recomanacions literàries per Sant Jordi — Llavor Cultural, 23/04/2016

  • Autor Luigi Pirandello
  • Llengua català
  • ISBN 978-84-16605-14-9
  • Any 2016
  • Edició primera (coedició amb l'Institut del Teatre)
  • Pàgines 128
  • Dimensions 13 x 18 cm.
  • Enquadernació rústica amb solapes
  • Altres Traducció de Jordi Sarsanedas
  • Col·lecció Dramaticles

30 Productes de la mateixa categoria: