Històries de bàrbars Ampliar

Històries de bàrbars

Àngel Juez

De la mà del propietari del cèlebre Bar L’Ascensor, coneixerem els millors relats i anècdotes de l'’ecosistema etílic català.

Més detalls

12,00 €

De la mà d’Àngel Juez, propietari del cèlebre Bar L’Ascensor, coneixerem els millors relats i anècdotes de l’ecosistema etílic català. Després de gairebé mig segle observant de ben a prop l’hostaleria nocturna, recull les seves experiències i apreciacions en aquest llibre, que amaneix amb el seu particular bargot (l’argot de bar). Una història de bars impossible de deslligar de la història i la cultura de les ciutats, siguin Barcelona o Cadaqués, i dels bàrbars que hi habiten.

Els bars, substituts naturals de l’antiga àgora grega, són el fil conductor dels canvis que experimenta la societat; moltes de les nostres circumstàncies tenen el seu reflex al bar. La història dels bars mítics del barri de la Ribera, de Cadaqués i, naturalment, del bar L'Ascensor, vertebren aquest llibre.

Amb pròleg de Bernat Dedéu i il·lustracions de Ramon Moscardó. 

Àngel Juez és el propietari del Bar L'Ascensor, que regenta des de l'any 1977. A més de L'Ascensor, també ha estat darrere la barra d'establiments mítics com el Zeleste del Poblenou, avui conegut com a Sala Razzmatazz, el bar del Walden o organitzant la programació musical del Platea de Girona, que segons l'autor és "el bar més bonic del món". També ha regentat el Cafè-Bar Fussina, el Barcelona Pipa Club o el bar mòbil El Vici de la Bici, que va tenir el seu moment àlgid després de les Olimpíades.

La seva àmplia experiència el porta a escriure diversos llibres sobre el tema: l'any 1987, i com a membre del col·lectiu Yate, publica Barcelona Bar, la primera guia moderna de la ciutat. L'any 1991 escriu Nits de bars conjuntament amb Oriol Comas, del qual se'n fan fins a tres edicions en menys de dos anys. El 2011 publica Barbaritats: històries de bars, un petit manual sobre hostaleria nocturna. I ara veu la llum Històries de bàrbars, publicat per Comanegra, un anecdotari amb els millors relats de l'ecosistema etílic català.

Àngel Juez

logo la vanguardia
Alcohòlica, apostòlica i romana — La Vanguardia, 20/10/2018
logo nacio digital
La ciutat dels bars, la ciutat de l'Apolo — Nació Digital, 11/10/2018
logo el periodico
Que no et tanquin el bar de la cantonada — El Periódico, 28/09/2018
logo el nacional
Un bar és una circumstància — La Llança (El Nacional), 01/08/2018
logo el punt avui
Dins i fora de la barra — El Punt Avui, 26/07/2018
logo nuvol
L’Àngel de la nit — Núvol, 24/07/2018

  • Autor Àngel Juez
  • Llengua català
  • ISBN 978-84-17188-51-1
  • Any juliol 2018
  • Edició primera
  • Pàgines 128
  • Dimensions 12 x 19 cm.
  • Enquadernació rústica
  • Altres pròleg de Bernat Dedéu
  • Autor info il·lustracions de Ramon Moscardó

29 Productes de la mateixa categoria: