Cooperativisme i agroecologia a Barcelona Ampliar

Cooperativisme i agroecologia a Barcelona. 25 anys: 1993-2018

Ricard Espelt, Núria Vega

La persona cooperativista té una connexió entre allò que aquesta sent com a propi i, a la vegada, el que la uneix amb un sentiment comú, compartit.

Més detalls

15,00 €

El cooperativisme agroecològic té una llarga trajectòria a Barcelona i a Catalunya i s'ha desenvolupat intensament durant les dues darreres dècades: s'ha creat un elevat nombre d'experiències agroecològiques, tant de producció com de consum organitzat. S'ha avançat molt en la construcció de projectes pràctics, que han intentat resoldre necessitats d'alimentació, han destinat molts esforços a produir i consumir d'una manera diferent i s'han preocupat de tenir cura del territori.

Les organitzacions cooperatives són com un ens viu, orgànic. Neixen, es divideixen, s'agrupen, es transformen i, a voltes, moren. De fet, són el resultat d'un procés d'aprenentatge vinculat a la pràctica d'un moviment col·lectiu. Són experiències col·lectives en construcció. Aquest llibre ressalta la tasca realitzada per tots aquests col·lectius per promoure models econòmics, socials i mediambientals més justos i sostenibles. Un exercici que no només està vinculat a la tasca agroecològica, sinó que té un caire transversal i va més enllà del mateix grup, teixint lligams econòmics i socials amb la resta de veïns i veïnes.

*  *  * 
Aquesta obra s'ha publicat amb el suport de l'ICEC.

Ricard Espelt (Manresa, 1973), llicenciat en Belles Arts (UB) i doctor de la Societat de la Informació i el Coneixement (UOC), investigador a Dimmons (IN3, UOC). Ha treballat en el camp de l’educació, les arts, la comunicació i la recerca. Expert en l’impacte de les Tecnologies de la Informació i el Coneixement (TIC) en l’àmbit del cooperativisme agroecològic i co-impulsor del projecte artístic-didàctic (des)vestint aliments.

Núria Vega (Eivissa, 1984) és llicenciada en sociologia (UB) i periodisme (UPF). Ha treballat en l'àmbit de la comunicació i gestió de projectes des del 2008. El 2018 participa en el projecte Mercat Cooperatiu Ecològic, impulsat per Opcions de Consum Responsable i Quèviure. Actualment coordina el projecte de Supermercat Cooperatiu a Barcelona, iniciativa de l’Associació per l'Impuls dels Supermercats Cooperatius i el Mercat Social, i és membre del grup de consum dels Borronets de Sant Andreu. Co-impulsora, el projecte artístic- didàctic (des)vestint aliments.

Amb textos d’Álvaro Porro, Miquel Vallmitjana, Gemma Flores-Pons, Patrícia Homs, Adrià Martín i Gustavo Duch.

  • Autor Ricard Espelt, Núria Vega
  • Llengua català
  • ISBN 978-84-17188-73-3
  • Any febrer 2019
  • Edició primera
  • Pàgines 160
  • Dimensions 17 x 24 cm.
  • Enquadernació rústica
  • Autor info textos d’Álvaro Porro, Miquel Vallmitjana, Gemma Flores-Pons, Patrícia Homs, Adrià Martín i Gustavo Duch

30 Productes de la mateixa categoria: