Voces caídas del cielo Ampliar

Voces caídas del cielo

Manu Valentín

Història de l'exili jueu a Barcelona (1881-1954).

Més detalls

20,00 €

Aquest llibre pretén omplir un notable forat deixat per la història espanyola i teixir el fil de la memòria col·lectiva d'una comunitat d'exiliats jueus que van lluitar per establir-se a la ciutat de Barcelona comptant, amb prou feines, de suport. L'historiador Manu Valentín aconsegueix rescatar la memòria dels protagonistes i eleva les seves experiències personals al grau d'esdeveniments històrics basant-se en una àmplia documentació, en gran part inèdita (corresponent a arxius no consultats), fonts que han tractat les crisis dels exiliats en diverses etapes i entrevistes amb els refugiats i els seus descendents.

Voces caídas del cielo també assumeix la responsabilitat de promoure el debat sobre temes poc abordats a la història del país, com la persecució encoberta de jueus en l'època contemporània (titllats pels diferents governs com a «elements indesitjables».) Sens dubte, és necessari abordar l'antisemitisme a Espanya per a qüestionar la idea que es va recolzar i facilitar la integració dels refugiats jueus.

Manu Valentín (Barcelona, 1978), és historiador i investigador, membre de la Mozaika, la plataforma que promou la difusió de la història i la cultura jueves, i responsable de Comunicació de la AEPJ (Associació Europea per a la Conservació i Promoció de la Cultura i el Patrimoni Jueus), ambdues amb seu a Barcelona. Ha dedicat bona part de les seves investigacions a estudiar l'exili jueu cap a l'Estat Espanyol durant el segle XX. És autor del llibre Barcelona, refugi de jueus (1933-1958) (Angle editorial, 2015). Ha coordinat el projecte Verbannung. L'exili jueu a Barcelona (1933-1945) (Mozaika, 2013), el qual pretén rescatar la història de l'exili judeoalemany dels anys 30 a la ciutat de Barcelona.

Manu Valentín

  • Autor Manu Valentín
  • Llengua castellà
  • ISBN 978-84-18022-03-6
  • Any setembre 2019
  • Edició primera (coedició amb l'Ajuntament de Barcelona)
  • Pàgines 270
  • Dimensions 16 x 23 cm.
  • Enquadernació rústica amb solapes

30 Productes de la mateixa categoria: