Mujeres en la sombra Ampliar

Mujeres en la sombra

Griselda Martín Carpena

Des de L'ombra del vent, la novel·la més bella sobre Barcelona.

Més detalls

20,00 €

Paula torna a Barcelona, la seva ciutat natal, després d'un llarg exili. Coneix a Marina, una neboda adolescent que l'acompanya per una ciutat que havia començat a oblidar. Li explica un somni recurrent: una estació i un tren que arrenca. Paula corre ansiosa, necessita pujar-hi. Però el tren marxa sense ella i nit rera nit perd el tren dels seus somnis. Marina intueix el significat però se'l guarda per a ella perquè no vol ferir-la.

La trobada amb Paula desperta una incertesa en Marina: la vida amaga misteris i històries, i existeixen altres realitats però de vegades estan ocultes entre les ombres... Paula encarrega a Marina que esbrini quin va ser el destí de quatre enormes columnes jòniques a Montjuïc entre les que jugava quan era petita i que ja havien desaparegut abans de la guerra. A partir d'aquesta recerca Marina reconstruirà no només la història de les columnes, sinó també la del seu origen i la de la ciutat.

Aquesta novel·la relata cent anys en la vida d'una família que s'instal·la a Barcelona, en què les dones són protagonistes que no volen romandre a l'ombra. Paula i Marina viuran dues guerres molt diferents: la guerra civil espanyola i la guerra de l'adolescència contra una mateixa.

Descobreix més coses sobre el llibre al seu bloc i a la pàgina de Facebook!

Griselda Martín Carpena va néixer a Barcelona el 1959, al popular barri del Poble Sec. És llicenciada en medicina i cirurgia general a l'Hospital Clínic i ha realitzat estudis de doctorat en psquiatria infantil i juvenil, fent una tesina sobre l'anorèxia. Des de 1994 exerceix com a metgessa de família en un centre d'atenció primària de Cornellà de Llobregat.

Sent sobretot una àvida lectora i escriptora, ha compaginat la publicació d'articles professionals amb la literatura. És coautora de l'antologia de relats Qué me estás contando i finalista en dues ocasions del concurs de relats de l'ajuntament de Sant Joan Despí, amb Te con blanca i Girando en la rotonda.

Presentació al Club de Les Dames Roses — Club de Lectura de Les Dames Roses, 28/03/2010
Presentació del llibre — Bar Incógnito de Barcelona, 09/07/2009

  • Autor Griselda Martín Carpena
  • Llengua Castellà
  • ISBN 978-84-936006-5-5
  • Any 2009
  • Edició primera
  • Pàgines 260 pàg.
  • Dimensions 14 x 22,5 cm.
  • Enquadernació rústica

30 Productes de la mateixa categoria: