... ...
 Diari d'un astre intercomarcal

Diari d'un astre intercomarcal

15,00 €
Impuestos incluidos

La biografia definitiva (i per ara l'única) que condensa l'univers creatiu de l'astre de la música lleugera en català!

 

«Hem d'acceptar que una gran part de la producció literària escrita en català està formada per material d'autodefensa de la pròpia cultura davant de les diverses agressions que pateix. De la resta, una part són pures bestieses. L'opuscle que us presentem pertany definitivament a aquesta darrera categoria»

Aquesta obra es fonamenta en els textos que durant els darrers anys s'han treballat tant en el blog com en la pàgina web de l'autor, i consta de dos blocs diferenciats. En primer lloc presenta una ressenya autobiogràfica marcadament humorística però fidedigna a la seva trajectòria artística. El segon bloc és el dietari pròpiament dit, que constitueix el gruix de l'obra. El dietari és una barreja de textos diversos que ofereixen una visió àmplia de l'univers creatiu de l'autor i constantment guarnit de tocs humorístics: lletres de cançons, ressenyes de concerts, correspondència amb col·laboradors, comentaris d'actualitat, jocs lèxics i literaris, etc. Entre les entrades diverses destaquen les 17 parts de l'obra èpica inacabada Els amants de la Fatarella, així com la sèrie de textos Viatge a Egipte.

ADDENDA

En les pàgines 147-148 del llibre es relacionen els autors dels comentaris fets al blog del Quimi Portet que han estat inclosos en el llibre, i es demana als qui no van poder ser contactats que ens facin arribar nota de la seva autoria per incloure'ls en els centenars de properes edicions que tindrà el llibre. El cas és que se'ns va trencar un "rodillo" de la màquina de fer reedicions i, mentre esperem que ens arribi el recanvi des de Pernambuc, anirem llistant aquí als responsables de comentaris que gosin identificar-se:

Jessi és na Jessica Martínez García, d'Utiel.

Autor
Quimi Portet
Idioma
català
ISBN
978-84-935566-1-7
Año
2007
Edición
primera
Páginas
160 pàg.
Dimensiones
14 x 21 cm.
Encuadernación
rústica
9997 Artículos

Quimi Portet va néixer i tot seguit es va desenvolupar fins a assolir una alçada adequada a la mitjana del seu sexe i trets racials. És sexy i, sabent-ho, ha intentat viure dels seus encants; fins i tot va arribar a ser “el guapo” d'un conjunt dels anys 80.

De molt jove havia intentat fer-se jubilat, però la dictadura, un cop més insensible a la realitat del país, li ho va impedir. Alguns cronistes del tipus subcomarcal, generalment afectes a una hipotètica cibercarlinada, han intentat vincular-lo a l'actual propagació de brots antisistema. L'autor, pragmàtic com sempre, aprofita el ressò d'una calúmnia tan vil per dedicar-se a la música veritablement lleugera. Durant anys ha venut milions de discos, omplert estadis i acumulat incomptables premis.

Tot cercant una sortida digna al reguitzell de disbarats que ha estat fins ara la seva, diguem-ne, carrera, prova de redreçar la seva producció vers la literatura en català. En aquesta activitat espera assolir fama i fortuna.

Aquest és el seu primer llibre. Ja era hora!

www.quimiportet.com

Està passant (TV3), 16/01/2023 | Sorteig llibre Quimi Portet

Bar l'Ascensor, 27/05/2007 | Andreu Buenafuente presenta a Quimi Portet

Blog Andreu Buenafuente, 19/04/2007 | Mi amigo tiene libro

La Vanguardia, 18/04/2007 | Quimi Portet también saca libro para Sant Jordi

Vilaweb, 18/04/2007 | El bloc de Quimi Portet, publicat en paper

Rock Viu, 18/04/2007 | L'astre mediàtic menjant olives