Terri (El Mataró d’en Terri / El manyà encès)
Terri (El Mataró d’en Terri / El manyà encès)
Terri (El Mataró d’en Terri / El manyà encès)
Terri (El Mataró d’en Terri / El manyà encès)
Terri (El Mataró d’en Terri / El manyà encès)
Terri (El Mataró d’en Terri / El manyà encès)

Terri (El Mataró d’en Terri / El manyà encès)

24,00 €
Impuestos incluidos

Una caixa que conté: la biografia El manyà encès, escrita per Manuel Cuyàs. El catàleg El Mataró d'en Terri, sobre l'exposició monogràfica del Museu de Mataró.

 

Lluís Terricabres i Molera, popularment conegut com a Terri, va ser un dels homes de cultura més polifacètics de la segona meitat del segle XX a Catalunya i un dels estendards de la vida cultural mataronina. L’artífex d’El Racó (per on van passar Brossa, Capmany, Sales, Tàpies, Guinovart, Foix, Riba i un llarg etcètera) va ser un pol d’atracció intel·lectual enorme més enllà de la seva destacada activitat com a artista i artesà.

Aquest volum presenta el catàleg de l’exposició monogràfica que li ha dedicat el Museu de Mataró, El Mataró d’en Terri (1918-2000), comissariada per Manuel Guerrero, i recupera, en edició facsímil, la biografia El manyà encès, del periodista mataroní Manuel Cuyàs.

*  *  * 
Aquesta obra s'ha publicat amb el suport de:

ICEC.png

Autor
Cuyàs, Guerrero i diversos autors
Idioma
català
ISBN
978-84-17188-90-0
Año
maig 2019
Edición
primera
Páginas
322 i 184
Dimensiones
14 x 21 cm.
Encuadernación
cofre
9999 Artículos

Manuel Cuyàs Gibert (Mataró, 1952) és un escriptor i periodista català. És llicenciat en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona i ha estat gestor cultural a l’Ajuntament de Mataró i a l’Olimpíada Cultural (1983-92). Va ser cofundador i col·laborador de les revistes El Maresme (1977-82) i Mataróescrit (1986-94). El 1995 va esdevenir director editorial d’El Punt del Maresme i anys més tard va ser nomenat director de l’edició de Catalunya. Ha guanyat diferents premis com el premi Manuel Bonmartí de periodisme, el premi Ploma d’Or de la facultat de periodisme de la UAB i el premi a la trajectòria de l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC). És autor de diversos llibres sobre Mataró i el Maresme com Mataró, suau i aspre (1982), El manyà encès (1985), Mataró sota teulada (1994), entre altres. Actualment escriu un article diari a El Punt Avui i participa en tertúlies a Catalunya Ràdio, RAC1, TV3, 8TV i TVE.

Manuel Guerrero Brullet (Mataró, 1964). És llicenciat en Filologia Romànica per la Universitat de Barcelona i ha realitzat estudis de Literatura Comparada a la Universitat Pompeu Fabra. Els anys 2017 i 2018 va ser comissari de l'Any Palau i Fabre, i el 2019 ho va ser de l'Any Joan Brossa. Amb una llarga activitat en el camp del teatre, la crítica literària i artística, la seva trajectòria s'ha destacat en la creació i en la comunicació cultural, en el comissariat d'exposicions i en la gestió d'institucions culturals. També s'ha dedicat a la docència i és autor de diversos assajos, com J. V. Foix, investigador en poesia (Empúries, 1996). Ha traduït a Jean Genet, Fernando Pessoa, Fernando Pessoa i Eugenio de Andrade, entre d'altres. És membre de l'Associació Internacional de Crítics d'Art (AICA), de l'Associació Catalana de Crítics d'Art (ACCA) i del PEN Català.

Diversos autors que han participat en el catàleg El Mataró d'en Terri: Josep Puig-Pla, Joan Giménez i Blasco, M. Mercè Bruguera-Barbany, M. Encarnació Soler i Alomà, Lluís-Josep Comerón, Joaquim Casas Botey, Mercè Comas Lamarca, Anna Capella i MolasÀlex Mitrani.

logo el 3 de vuit
El Terri de Mataró — El 3 de Vuit, 07/06/2019
logo radio premia de mar
Parlem d'en Terri amb Manuel Guerrero — Tot d'una (Ràdio Premià de Mar), 11/05/2019