Diumenges a Barcelona

Diumenges a Barcelona

20,00 €
Impuestos incluidos

Un recull de les cròniques sobre Barcelona que Xavier Theros ha publicat al diari ARA, acompanyades de fotografies de Jordi Nebot.

 

«Llibres i terrasses, sifó i vermut, esport i política, tot agafa un aire desmenjat i saberut, tacat pel rodolar carnal d’una oliva. Migdia és mort acabat el dinar, i les notícies es panseixen a mesura que passa la tarda. I el diumenge sembla que s’acabi abans d’acabar-se el dia. M’agrada pensar que les cròniques que segueixen aquestes línies han pogut portar un lector desprevingut on no tenia previst anar. La crònica com a bitàcola de viatge que assenyala el tresor, moltes vegades modest, però tresor a la fi. El detall que aspira a ser categoria, el paisatge que explica una història. Però també la gent amb qui comparteixo afició per la ciutat: historiadors entusiastes, cronistes de barri, fotògrafs que documenten la vida quotidiana, gent de la xarxa i de fora de la xarxa que m’han regalat les seves històries i opinions.»

*  *  * 
Aquesta obra s'ha publicat amb el suport de l'ICEC.

ICEC.png

Autor
Xavier Theros
Idioma
català
ISBN
978-84-17188-41-2
Año
maig 2018
Edición
primera (coedició amb l'Ajuntament de Barcelona)
Páginas
272
Dimensiones
16 x 23 cm.
Encuadernación
rústica
Otros
fotografies de Jordi Nebot
9994 Artículos

Xavier Theros (Barcelona, 1963). Poeta, escriptor i antropòleg, cofundador del duet Accidents Polipoètics. Actualment col·labora al diari ARA. Entre d’altres, és autor dels llibres La Sisena Flota a Barcelona (premi Josep Maria Huertas Claveria, 2010), la novel·la La fada negra, amb la que va guanyar el premi Josep Pla de l’any 2017, Barcelona a cau d'orella (2013), Barcelona: secretos a la vista (2015) i Tots els meus carrers (2014), aquests darrers publicats amb Comanegra. 

Jordi Nebot (Barcelona, 1958). Taxista de Barcelona des de fa trenta anys, va començar a la fotografia de retocador a El Correo Catalán. El 2014 va participar en la mostra Cridats per Vinyoli. I entre el 2013 i el 2017 va fer la sèrie Taxigrafies, algunes fotos de la qual il·lustren aquest llibre.

Xavier Theros i Jordi Nebot