... ...
Pensar diferent

Pensar diferent

19,50 €
Impuestos incluidos

L’assaig definitiu, fruit de tota una vida de reflexió i implicació política, d’un pensador referent. La situació catalana i espanyola; el capitalisme i la pobresa; la negació de les ideologies; l’adaptació de la gent a tot, sense gran interès pel creixement personal: aquests són alguns dels grans temes que Josep-Marina Terricabras posa sobre la taula. 

 

En una primera part analítica, de llegat personal, i en una segona part testimonial com a eurodiputat al Parlament Europeu, les reflexions de Terricabras ens ajuden a mirar la complexitat del món amb esperit crític i esperançat. La situació catalana i espanyola; la pobresa i el capitalisme; les ideologies i la democràcia; el conformisme imperant; la manca de consciència lingüística, sobretot entre els professionals de la paraula; la visió més  menys convencional de déu, fins i tot per part d'ateus i agnòstics... Aquests són alguns dels grans temes de l'últim assaig d'un dels pensadors més importants del país. 

«Com més va, menys m'agrada el món que m'ha d'acomiadar. M'hi sento molt incòmode i no crec que sigui només perquè m'he fet gran.»

Pensar diferent és el segon títol de la col·lecció «Espores», una nova línia per transmetre qüestions, problemes, experiències, històries de valor universal i que no caduquen. 

___

També disponible en e-book aquí.

*  *  * 
Aquesta obra s'ha publicat amb el suport de: 

Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

Autor
Josep-Maria Terricabras
Idioma
català
ISBN
978-84-18857-05-8
Año
novembre 2021
Edición
primera
Páginas
280
Dimensiones
14 x 21 cm.
Encuadernación
rústica amb solapes
Colección
Espores
9998 Artículos

Josep-Maria Terricabras és emèrit de la càtedra de Filosofia de la Universitat de Girona, i de l'Institut d'Estudis Catalans. L'any 2000 va rebre la medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic, i el 2021 se li ha concedit la Distinció Vicens Vives a la qualitat docent universitària. Ha escrit llibres de recerca i de divulgació filosòfica. Ha estat president del Comitè de Traducció i Drets Lingüístics del PEN Internacional i diputat al Parlament Europeu (2014-2019). En aquest llibre en deixa un testimoni il·lustrat.