Pensar diferent

Pensar diferent

19,50 €
Impuestos incluidos

L’assaig definitiu, fruit de tota una vida de reflexió i implicació política, d’un pensador referent. La situació catalana i espanyola; el capitalisme i la pobresa; la negació de les ideologies; l’adaptació de la gent a tot, sense gran interès pel creixement personal: aquests són alguns dels grans temes que Josep-Marina Terricabras posa sobre la taula. 

 

En una primera part analítica, de llegat personal, i en una segona part testimonial com a eurodiputat al Parlament Europeu, les reflexions de Terricabras ens ajuden a mirar la complexitat del món amb esperit crític i esperançat. La situació catalana i espanyola; la pobresa i el capitalisme; les ideologies i la democràcia; el conformisme imperant; la manca de consciència lingüística, sobretot entre els professionals de la paraula; la visió més  menys convencional de déu, fins i tot per part d'ateus i agnòstics... Aquests són alguns dels grans temes de l'últim assaig d'un dels pensadors més importants del país. 

«Com més va, menys m'agrada el món que m'ha d'acomiadar. M'hi sento molt incòmode i no crec que sigui només perquè m'he fet gran.»

Pensar diferent és el segon títol de la col·lecció «Espores», una nova línia per transmetre qüestions, problemes, experiències, històries de valor universal i que no caduquen. 

___

També disponible en e-book aquí.

*  *  * 
Aquesta obra s'ha publicat amb el suport de: 

Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

Autor
Josep-Maria Terricabras
Idioma
català
ISBN
978-84-18857-05-8
Año
novembre 2021
Edición
primera
Páginas
280
Dimensiones
14 x 21 cm.
Encuadernación
rústica amb solapes
Colección
Espores
9999 Artículos

Josep-Maria Terricabras és emèrit de la càtedra de Filosofia de la Universitat de Girona, i de l'Institut d'Estudis Catalans. L'any 2000 va rebre la medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic, i el 2021 se li ha concedit la Distinció Vicens Vives a la qualitat docent universitària. Ha escrit llibres de recerca i de divulgació filosòfica. Ha estat president del Comitè de Traducció i Drets Lingüístics del PEN Internacional i diputat al Parlament Europeu (2014-2019). En aquest llibre en deixa un testimoni il·lustrat. 

COMANEGRA utiliza cookies para garantizar que demos la mejor experiencia en nuestro sitio web.
Si continúa, asumimos que acepta recibir todas las cookies en el sitio web COMANEGRA.