Arranz Bravo: Des de dins / Memòries

Arranz Bravo: Des de dins / Memòries

24,00 €
Impuestos incluidos

Vida, obra i reflexions sobre l’art d’un dels pintors catalans més importants de la segona meitat del segle XX.

 

Eduard Arranz-Bravo és un artista total, multidisciplinari i incansable. Ha exposat a mig món, en ciutats com ara Barcelona, Nova York i Rio de Janeiro. En col·laboració amb Rafael Bartolozzi, va pintar les parets de la fàbrica Tipel, una de les intervencions murals més rellevants i reconegudes de l’art pop a la Península; anys més tard van participar plegats a la Biennal de Venècia, i fins i tot van pintar la casa a un premi Nobel. Aquestes són les memòries d’un home que ha posat l’art per davant de tot i que mai ha necessitat disfressar-se amb una falsa imatge pública. Jordi Garrido, historiador i crític d’art, signa aquí un exercici de ventrilòquia literària que aconsegueix fer parlar l’artista i que li permet mostrar, a través de la seva biografia, la història de l’art català des del franquisme fins a l’actualitat, amb llums, ombres i clarobscurs.

«Era el temps de la imaginació al poder, un moment espasmòdic: l’assenyalat 1968. Era l’època de les comunes, dels hippies… I, per descomptat, de la psicodèlia. Davant la grisor plomissa i sepulcral d’aquell temps, nosaltres hi vam reaccionar amb diversió, frescor i energia».

Edició a cura d'Albert Mercadé.

* * *

Aquest llibre s’ha fet seguint criteris d’ecoedició. L’objectiu de l’Institut de l’Ecoedició és reduir l’impacte ambiental de la producció i assegurar l’aplicació de pràctiques de respecte al medi ambient. Per a més informació, visita institutecoedicio.cat

* * *

Amb la col·laboració de:

* * * 
Aquesta obra s'ha publicat amb el suport de:

Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya     

Autor
Jordi Garrido
Idioma
català
ISBN
978-84-19590-51-0
Año
octubre del 2023
Edición
primera
Páginas
192
Dimensiones
16,5 x 23,5
Encuadernación
rústica
Otros
imatge i coberta : Col. Fundació Arranz-Bravo, l'Hospitalet | de portada i solapa: Jean Marie del Moral | de les fotografies: els autors respectius | de les obres d’Arranz-Bravo: Eduard Arranz-Bravo
9999 Artículos

L'OBRA, ELS AUTORS

Eduard Arranz-Bravo és un artista total, multidisciplinari i incansable. Ha exposat a mig món, en ciutats com ara Barcelona, Nova York i Rio de Janeiro. En col·laboració amb Rafael Bartolozzi, va pintar les parets de la fàbrica Tipel, una de les intervencions murals més rellevants i reconegudes de l’art pop a la Península; anys més tard van participar plegats a la Biennal de Venècia, i fins i tot van pintar la casa a un premi Nobel. Aquestes són les memòries d’un home que ha posat l’art per davant de tot i que mai ha necessitat disfressar-se amb una falsa imatge pública. 

Jordi Garrido, historiador i crític d’art, signa aquí un exercici de ventrilòquia literària que aconsegueix fer parlar l’artista i que li permet mostrar, a través de la seva biografia, la història de l’art català des del franquisme fins a l’actualitat, amb llums, ombres i clarobscurs.

Obra i arxiu gràfic d'Eduard Arranz Bravo.

COMANEGRA utiliza cookies para garantizar que demos la mejor experiencia en nuestro sitio web.
Si continúa, asumimos que acepta recibir todas las cookies en el sitio web COMANEGRA.