... ...
Contra la inèrcia: textos polítics (1979-1980)

Contra la inèrcia: textos polítics (1979-1980)

19,50 €
Impuestos incluidos

Les cròniques polítiques inèdites de Marçal, amb edició d’Helena González i Pere Comellas, i pròleg de David Fernàndez.

 

Les cròniques polítiques que Maria-Mercè Marçal va fer durant els anys 1979-1980 surten a la llum per primera vegada. Aquesta és la peça que faltava per comprendre la trajectòria intel·lectual de l'autora i la pulsió de l’independentisme i el feminisme en aquesta decisiva cruïlla històrica. «Contra tot mite fundacional», ens diu David Fernàndez, «aquells anys no van ser un camí de roses sinó un estrany rosari de l’aurora». Els textos de Marçal es poden llegir en molts aspectes com un mirall del temps que ens toca viure: l'estratègia per confrontar els Països Catalans, les desigualtats que pateixen les dones, la divisió de les forces independentistes, la «candidatura unitària de l'emigració» encapçalada per Jiménez Losantos... Tot és massa a prop per oblidar-ho tan ràpid. La inèrcia és això: oblit. I la de Marçal va ser una «lluita constant contra la inèrcia».

«Amb la nostra derrota col·lectiva a l’esquena, avancem a poc a poc però sense aturall. D’aquest vell farcell en traiem la ràbia per tirar a terra la muralla, el petit orgull de saber que no hem estat del tot vençudes. Del nostre descobriment, d’adonar-nos que som una nació oprimida, ens ve la força per lluitar i per avançar.»

___

També disponible en e-book aquí.

Autor
Maria-Mercè Marçal
Idioma
català
ISBN
978-84-18022-14-2
Año
novembre 2019
Edición
primera
Páginas
240
Dimensiones
14 x 21 cm.
Encuadernación
rústica amb solapes
Otros
pròleg de David Fernàndez
Autor info
edició d’Helena González i Pere Comellas
Colección
Autories
9981 Artículos

Maria-Mercè Marçal (13 de novembre de 1952 – 5 de juliol de 1998) va ser una poeta, narradora, editora i traductora catalana, catedràtica d'institut de català. També va ser activista política, cultural i feminista.