Som una ganga

Som una ganga

19,50 €
Impuestos incluidos

Un recull de textos feministes de Montserrat Roig, amb edició de M. Àngels Cabré.

 

Montserrat Roig és un dels pals de paller de qualsevol història del feminisme català. S'ha parlat a bastament i amb prou justícia de la seva ploma tan ben esmolada en l'assaig i la columna periodística, i se n'han fet antologies des d'altres perspectives, però fins ara no s'havien agrupat posant el focus en el seu pensament feminista. Especialment crítica amb els intel·lectuals masclistes d'esquerres, lluminosa quan ens parla de les seves col·legues escriptores i de l'eterna pregunta sobre la «literatura femenina»... Roig té moltes coses a dir-nos d'una lluita política que viu avui una embranzida vigorosa i que, tristament, sembla que no es pot permetre el luxe d'afluixar en un futur pròxim.

«Les dones, sí, estan tipes de ser perfectes. Mares equilibrades, cuineres com l'àvia, dones amb gust, excel·lents treballadores, somriures a dojo i muà, muà, petonet que t'engalto.»

___

També disponible en e-book aquí.

*  *  * 
Aquesta obra s'ha publicat amb el suport de: 

Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

Autor
Montserrat Roig
Idioma
català
ISBN
978-84-18022-34-0
Año
febrer 2020
Edición
primera
Páginas
280
Dimensiones
14 x 21 cm.
Encuadernación
rústica amb solapes
Autor info
edició de M. Àngels Cabré
Colección
Autories
9987 Artículos

Montserrat Roig (Barcelona, 1946-1991). Escriptora de novel·les, contes, reportatges i articles periodístics. Una figura dedicada a l'escriptura, ofici que combina amb treballs com a entrevistadora, columnista i reportera en diferents mitjans. El 1970, el seu recull de narracions Molta roba i poc sabó... i tan neta que la volen és guardonat amb el premi Víctor Català. La ploma ben esmolada de l'autora també obté prestigi amb la seva segona novel·la, Ramona, adéu, guanyadora del premi Sant Jordi de 1976. El seu llibre documental Els catalans als camps nazis, un treball rigorós que ofereix dades inèdites sobre l'Holocaust, és reconegut amb el premi de la Crítica Serra d'Or (1978).