Barcelona, espais singulars
Fotografies de més de 100 espais de Barcelona. Alguns són emblemàtics, altres inaccessibles al públic i, fins i tot, n'hi ha de desconeguts.
Barcelona està feta d'un teixit social, urbà, arquitectònic i artístic especial. El conjunt de les seves singularitats en dibuixen, d'una banda, l'enorme atractiu que fa de la ciutat un referent mundial indiscutible, i, de l'altra, la seva història popular més íntima; la seva pell i el seu cor.
Barcelona és una de les ciutats més fotografiades i publicades del món. Però, és possible narrar una Barcelona plena d'història i viva de creativitat i producció fora dels estereotips i de les imatges repetides fins a l'infinit? Aquest llibre parteix de la constatació d'un fet evident: la visió tan simplificada que el turista, de la mà dels tours operators, generalment, s'emporta de Barcelona està condicionant una visió reduïda, que els mateixos barcelonins malauradament també estan incorporant. Es vol, sobretot, que el lector local descobreixi llocs, detalls i punts de vista desconeguts.
* * *
Aquesta obra s'ha publicat amb el suport de l'ICEC.
- Autor
- Josep M. Montaner, Pepe Navarro i Isabel Aparici
- Idioma
- català
- ISBN
- 978-84-16605-53-8
- Año
- 2016
- Edición
- primera (coedició amb l'Ajuntament de Barcelona)
- Páginas
- 321
- Dimensiones
- 19 x 25 cm.
- Encuadernación
- tapa dura
Josep Maria Montaner (Barcelona, 1954.) Doctor arquitecte, catedràtic de Teoria i Crítica de l’arquitectura a l’ETSAB (UPC). Actualment és regidor d’habitatge i del districte de Sant Martí a l’Ajuntament de Barcelona. Amb Zaida Muxí va dirigir el Màster Laboratorio de la vivienda del siglo XXI, entre el 2004 i el 2014. És autor de més de quaranta llibres, entre ells Sistemas arquitectónicos contemporáneos (2008), Arquitectura y politica (2011) i La arquitectura de la vivienda colectiva (2015). Ha impartit cursos i conferències a diverses universitats i institucions d’Europa, Amèrica i Àsia. Té diversos premis, entre ells el Lluis Domènech i Montaner de l’Institut d’Estudis Catalans (1984), el Premi de la Crítica Serra d’Or a la recerca (1991) i el Premio Nacional para Iniciativas en el Urbanismo del Ministerio de Vivienda (2005).
Pepe Navarro (Barcelona, 1954) és fotògraf i escriptor. És llicenciat en Ciències Econòmiques i en Història Contemporània per la Universitat de Barcelona, va realitzar cursos de fotografia a la Universitat de Califòrnia, a Los Ángeles, i a altres centres de la ciutat. El seu estil fotogràfic es defineix per una visió integradora que ha fusionat el concepte Ciutats-Arquitectura-Societat, publicant més d'una trentena de llibres i reportatges sobre Barcelona, València, Sarajevo, L'Havana o Medellín.
Isabel Aparici (Barcelona, 1976). Llicenciada en Periodisme i Antropologia social i cultural, màster en Gestió cultural. Amb catorze anys ja feia un programa sobre històries de Barcelona a l'emissora de ràdio de l'institut, i des d'aleshores la ciutat ha estat el centre de les seves recerques acadèmiques. Ha estat professora del Màster Laboratori de l'Habitatge del segle XXI, fent recorreguts per Barcelona. Treballa com a editora digital.