... ...
Panxacontent - David Sedaris
Panxacontent - David Sedaris
Panxacontent - David Sedaris
Panxacontent - David Sedaris
Panxacontent - David Sedaris
Panxacontent - David Sedaris
Panxacontent - David Sedaris
Panxacontent - David Sedaris
Panxacontent - David Sedaris
Panxacontent - David Sedaris
Panxacontent - David Sedaris
Panxacontent - David Sedaris

Panxacontent - David Sedaris

20,90 €
Impuestos incluidos

Autoficció, humor, ironia i crítica social de la mà d’un dels millors humoristes del segle XXI, David Sedaris.

 

Quan la teva vida queda marcada pels abusos familiars i les morts de persones estimades, l’humor esdevé un escut per defensar i una espasa per ferir. La comicitat de Sedaris és una arma de doble tall, que tant pot traspuar la tendresa de l’innocent com la fredor de qui té el pare sedat abans de morir. Imaginemnos- ho: «Soc un zombi», li diu el pare al caire de la mort, i a ell només li surt de dir: «En realitat, no. Els zombis caminen i mengen sòlid. Tu ets més aviat un vegetal».

«Li vaig escriure al llibre: “Ets una persona horrible”. I, naturalment, ella va riure, pensant que ho deia de broma. Aquest és el problema d’escriure humor. La gent sempre pensa que fas conya. “No, ho dic de veritat”, li vaig dir. “Ets espantosa”. Encara va riure més».

Aquest és el tercer títol de la col·lecció «Cul-de-sac» dirigida per Álvaro Muñoz: Humor, ironia i sàtira: la casa de la literatura festiva.

***

Álvaro Muñoz, director de la col·lecció «Cul-de-sac» és crític literari en diversos mitjans i corrector per a les principals editorials del país. A banda, és treballador de la Càtedra Josep Pla de la Universitat de Girona, dedicant- se a l’estudi de la relació entre Pla i els pintors europeus i a l’edició de l’obra periodística de l’escriptor de Palafrugell.

Traducció de Borja Bagunyà.

___

Aquest llibre s’ha fet seguint criteris d’ecoedició. L’objectiu de l’Institut de l’Ecoedició és reduir l’impacte ambiental de la producció i assegurar l’aplicació de pràctiques de respecte al medi ambient. Per a més informació, visita institutecoedicio.cat

*  *  * 
Aquesta obra s'ha publicat amb el suport de: 

 

Autor
David Sedaris
Traducción
Borja Bagunyà
Idioma
català
ISBN
978-84-19590-92-3
Año
març del 2024
Edición
primera
Páginas
272
Dimensiones
13 x 21 cm.
Encuadernación
rústica amb solapes
Autor info
Il·lustració de la coberta de Riki Blanco
Colección
Cul-de-sac
9999 Artículos

AUTOR

David Sedaris (26 de desembre de 1956) és escriptor, humorista i articulista a The New York Times. Fill d’una mare que el deixava fora de casa congelat en dies de neu i un pare que quan no hi havia ningú li revisava el cul al lavabo de dalt per buscar hemorroides, viu a Anglaterra, on passa fred amb el pintor Hugh Hamrick, un eriçó i dues granotes.

En definitiva, de Sedaris podem dir que és un home que les va passar magres de jove i que amb els anys, gràcies a una autoironia implacable i un sentit de l’humor inconfusible, ha aconseguit viure de fer riure, tot rient-se de si mateix, dels seus i de la societat contemporània.

TRADUCTOR

Borja Bagunyà (Barcelona, 1982). Com el seu Bastida, Bagunyà va començar la carrera de Medicina, però fins ara progressa més adequadament. És una de les veus més destacades de la seva generació i una de les intel·ligències literàries més fines del panorama actual. La seva primera novel·la, Els angles morts, li va valdre aplaudiments entusiastes, dels que enceten les mans, i el Premi de la Crítica. Ja havia escrit dos reculls de contes prou celebrats, havia demostrat ser un crític literari de primera fila i havia fundat un centre de creació de referència: l’Escola Bloom. Tot això, avui, encara és ben vigent.

El matí (Catalunya Ràdio), 5/07/2024 | Llibres gruixuts i llibres divertits per llegir a l'estiu

TV3 (Catalunya Ràdio), 25/04/2023 | Marina Porras reivindica la figura del pare

El Periódico, 05/04/2024 | Crítica de 'Estoy bien': en lo más profundo de su ser, David Sedaris es un sentimental

L'Acció Paral·lela, 04/03/2024 | Contra els imbècils

Lee las primeras páginas aquí.

Descarga la nota de prensa aquí.

Descarga la cubierta del libro aquí.

Productos relacionados