No tinguis èxit

No tinguis èxit

19,50 €
Impuestos incluidos

Una selecció acurada entre la ingent producció de Simó des dels anys setanta del segle passat fins als seus últims dies. La millor mostra del pensament d’una autora que cal posar damunt la taula.

 

«No soc persona procliu al políticament correcte, perquè crec que respon massa fidelment a la necessitat del poder de camuflar els seus objectius -la rapinya, en totes les seves formes- edulcorant-los amb paraules manllevades del seu oponent».

Des dels anys setanta, quan va estar al capdavant de la revista Canigó, fins al temps de la columna diària al diari Avui, la ploma d'Isabel-Clara Simó va deixar un munt d'articles escrits per a la premsa dels Països Catalans. Amb una vocació ferma d'intervenir en l'esfera pública, Simó va ser una autora omnímoda: seguir-li les petjades és seguir el rastre dels nostres problemes principals al llarg dels darrers cinquanta anys. La cultura —i especialment la llengua—, l'escriptura, el feminisme i l'independentisme eren els seus principals camps de batalla, i aquí presentem una selecció de la seva enorme producció periodística vertebrada a partir d'aquests grans temes.

Selecció i pròleg de Núria Cadenes.

No tinguis èxit és un dels títols que forma part de la col·lecció «Autories».

*  *  * 
Aquesta obra s'ha publicat amb el suport de l'ICEC.

ICEC.png

Autor
Isabel-Clara Simó
Idioma
català
ISBN
978-84-18022-85-2
Año
octubre 2021
Edición
primera
Páginas
304
Prólogo
Núria Cadenes
Dimensiones
14 x 21 cm.
Encuadernación
rústica amb solapes
Colección
Autories
9998 Artículos

Isabel-Clara Simó (4 d'abril de 1943 – 13 de gener de 2020) és llicenciada en Filosofia a la Universitat de València. Paral·lelament a la seva tasca com a docent, al llarg de quatre dècades Simó publica una ingent producció assagística, periodística i literària i alhora manifesta una vocació ferma d’intervenir en l’esfera pública. La cultura —i especialment la llengua—, l’escriptura, el feminisme i l’independentisme conformen els seus principals camps de batalla. 

Núria Cadenes és periodista i escriptora, una de les més destacades del país. No s’ha cansat de reivindicar la importància de Simó per a la cultura catalana, i en aquest recull ens presenta una autora que coneix millor que ningú.