Tian'anmen 1989
Tian'anmen 1989
Tian'anmen 1989
Tian'anmen 1989
Tian'anmen 1989
Tian'anmen 1989
Tian'anmen 1989
Tian'anmen 1989

Tian'anmen 1989

24,00 €
Impuestos incluidos

Una crònica sobre els fets que van precedir la massacre del 1989 a la plaça de Tian'anmen, a partir del testimoni inèdit de Lun Zhang, un dels líders de les manifestacions. 

 

La primavera de 1989, la Xina va obrir-se al món. Amb els conservadors i els reformistes enfrontats, el cor de Pequín esdevé l’epicentre de les protestes de milers d’estudiants que, en unes manifestacions sense precedents, demanen un progrés democràtic visible. Des del 15 d’abril, ocupen la plaça de Tian’anmen i la converteixen en l’espai estratègic que pot fer canviar el destí del país. Poques vegades el futur de la Xina comunista ha sigut tan incert com aleshores. Van ser setmanes de negociacions, de reivindicacions, d’esperança i de por. Però després de vagues de fam i de manifestacions que la llei marcial no va poder aturar, el patriarca del Partit Comunista, Deng Xiaoping, va enviar l’exèrcit amb tancs a la plaça per massacrar els que l’ocupaven pacíficament.

Traducció d'Adrià Pujol Cruells.
Pròleg de Vicent Partal.

Tian'anmen 1989 és el tercer títol de la col·lecció «Comanegra Còmics»: no-ficció i temes d'actualitat en còmics de gran qualitat. 

*  *  * 
Aquesta obra s'ha publicat amb el suport de:
Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

Autor
Adrien Gombeaud, Lun Zhang i Améziane
Traducción
Adrià Pujol Cruells
Idioma
català
ISBN
978-84-18857-40-9
Año
setembre 2022
Edición
primera
Páginas
110
Prólogo
Vicent Partal
Dimensiones
19 x 27 cm.
Encuadernación
tapa dura
Colección
Comanegra Còmics
9995 Artículos

Lun Zhang, llavors professor de sociologia, va ser un dels líders de les protestes d’aquelles setmanes. Passada la nit tràgica del 3 al 4 de juny, va fugir de la repressió xinesa deixant enrere tota una vida. Refugiat a França, explica per primera vegada en aquest còmic la seva visió dels fets amb la col·laboració de l’escriptor i periodista Adrien Gombeaud i del dibuixant Ameziane. El resultat és la narració testimonial d’uns fets que encara avui dia són censurats per la història oficial i les autoritats xineses, i que mostren com un país va fer miques les esperances i expectatives de tot un poble.

Descarga la nota de prensa aquí.

Descarga la cubierta del libro aquí.