... ...
On és l'Estel·la? Una història de castells

On és l'Estel·la? Una història de castells

18,00 €
Impuestos incluidos

Un llibre imprescindible per a qualsevol amant dels castells, avalat per la Càtedra URV per a l’Estudi del Fet Casteller i per la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya.

 

Dels castells, aquella dèria catalana d’apilar- nos per tocar el cel, ja se’n parlava al segle XVIII. L’Estel·la és una castellera de pedra picada i no se n’ha volgut perdre cap: al llarg d’aquestes pàgines haureu de buscar la nostra amiga per les principals fites històriques que ens han portat a l’esplendor castellera d’avui. Les èpoques d’or, el «somni de Pau Casals», Santa Úrsula, la «Renaixença», l’eclosió dels grans castells... Hi trobareu un munt de convidats sorprenents, colles de tots els colors i una mostra divertida de la nostra tradició més estimada. Anem a plaça!

Il·lustracions de Xevidom.

***

Amb la col·laboració de:

***

Llibre local = Lector compromès

Aquest és un llibre publicat amb el segell Llibre local, que garanteix que el 100% de l’elaboració –des del disseny fins a la impressió– s’ha dut a terme per professionals i empreses catalanes. Visita llibrelocal.cat per conèixer millor aquesta iniciativa.

Autor
Xevi Domínguez
Idioma
català
ISBN
978-84-19590-43-5
Edición
primera
Páginas
28
Dimensiones
23 x 29,5 cm
Encuadernación
tapa dura
Colección
On és l'Estel·la?
9998 Artículos

Xevidom (Xevi Domínguez) va agafar el relleu de Toni Galmés com a il·lustrador d’On és l’Estel·la, i el resultat va ser el genial On és l’Estel·la? Història de Catalunya. Ara, torna a dibuixar-la per explicar-nos la història castellera i explotar al màxim el seu talent com a dibuixant.

Il·lustrador i autor de còmics, el 2019 publica Manicomio (La Cúpula, Barcelona), una novel·la gràfica escrita per Montse Batalla, parella en la vida personal i professional. Amb ella va fer el còmic Conviure, que va guanyar el primer premi de Civisme Serra i Moret de la Generalitat de Catalunya l’any 2010. L’any 2022 guanya tres premis (jurat, crítica i públic) amb el curt d’animació Julius Akira Esteve. Ha treballat per clients com Vicens Vives, Cockteleria Boadas, Nestlé o Festival Nits de cinema oriental de Vic..

Productos relacionados