Peer Gynt

Peer Gynt

15,00 €
Impuestos incluidos

Dramaticles és una col·lecció de textos teatrals que coeditem amb l'Institut del Teatre. Té tres línies de treball: les obres contemporànies, les clàssiques i les antologies.

 

Un jove aventurer temerari i irresponsable, amb anhels de fer alguna cosa important a la vida, manté, al llarg dels anys, una relació de permanent conflicte amb el seu entorn. Lluitarà per trobar-se a si mateix entre dos mons: l'humà i el sobrenatural.

El poema dramàtic Peer Gynt s’inspira en la tradició escandinava i combina elements del realisme modern amb la presència d’éssers meravellosos i fantàstics. Més d’un segle i mig després de la seva concepció, ha esdevingut un mite al voltant de la identitat i el sentit de la vida, que ha arribat més enllà del gènere teatral gràcies a la composició musical d'Edvard Grieg.

Traducció de Joan Sellent i Anne-Lise Cloetta.
Pròleg d'Enric Gallén.

*  *  * 
Aquesta obra s'ha publicat amb el suport de:
Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

Autor
Henrik Ibsen
Idioma
català
ISBN
978-84-18022-81-4
Año
abril 2021
Edición
primera (coedició amb l'Institut del Teatre)
Páginas
344
Dimensiones
13 x 18 cm.
Encuadernación
rústica
Otros
pròleg d'Enric Gallén
Autor info
traducció de Joan Sellent i Anne-Lise Cloetta
Colección
Dramaticles
9993 Artículos

Henrik Ibsen (Skien, 1828 – Cristiania, 1906) és reconegut arreu del món com un dels autors més influents de Noruega i del teatre modern per les seves obres realistes, que giren al voltant de qüestions psicològiques i socials. A l’època, el seu teatre d’idees va tenir un gran impacte en l’escena europea i els seus textos van ser titllats d’escandalosos perquè qüestionaven el model de família i de societat dominants. A dia d’avui, les seves obres no han perdut vigència: són estrenades una vegada i una altra als teatres d’arreu del món. Ibsen va exiliar-se per voluntat pròpia a països com Itàlia o Alemanya durant molts anys, abans de retornar a Noruega cap al final de la seva vida. Entre les seves obres, destaquen Peer Gynt, Un enemic del poble o Hedda Gabler.