Tardes de diumenge

Tardes de diumenge

19,50 €
Impuestos incluidos

Antoni Tàpies, Joan Fontcuberta, Isona Passola, Dolors Miquel, Biel Mesquida: les veus d'algunes de les grans personalitats de l'art i la cultura catalana i universal que han conversat i compartit experiències amb Vicenç Altaió. Ara queden recollides en l'obra culminant del seu Tràfic d'Idees. 

 

Per la vida i el taller de Vicenç Altaió hi ha passat el bo i millor de la literatura i l'art català i universal. En tenim mostres sobrades en la seva pròpia obra; la tasca de traficant d'idees de l'autor al llarg de tants anys, que en certa manera arrodoneix en aquest llibre, està marcada per la generositat envers els artistes que l'han acompanyat. En la feliç expressió de Josep M. Sala-Valldaura, el que ha bastit Altaió és «una mena d'autobiografia col·lectiva». Som davant d'un viatge pel temps i l'espai que reuneix cinc generacions d'artistes i escriptors i que ajunta Cadaqués amb Barcelona, París, Londres o Nova York. Miró, Tàpies, Amat, Fontcuberta, Hugonnier, Mesquida, Malagrida, Jaar, Ventura, Tharrats... Un banquet infinit del qual tots hauríem volgut formar part.

«El paisatge es transforma, com les persones que l'habiten i que creen nous cicles històrics. Ara som en plena oportunitat de la consolidació definitiva ecològica i digital, i és un moment de renovació generacional per a la cultura que vindrà després del reset global».

Amb pròleg de Josep M. Sala-Valldaura.

Tardes de diumenge és el cinquè títol de la col·lecció «Espores»: assaig, no-ficció i crònica literària per escampar mirades enriquidores sobre el país i el món que vivim.

___

També disponible en e-book aquí.

Autor
Vicenç Altaió
Idioma
català
ISBN
978-84-18857-70-6
Año
juny 2022
Edición
primera
Páginas
278
Prólogo
Josep M. Sala-Valldaura
Dimensiones
14 x 21 cm.
Encuadernación
rústica
Colección
Espores
9998 Artículos

Vicenç Altaió (1954) és poeta, assagista, crític d'art i fins i tot, puntualment, actor. La seva tasca en l'assaig contemporani s'ha caracteritzat per la mixtura dels gèneres, que aquí dona forma a un híbrid de prosa literària entre la investigació històrica i política i l'assaig filosòfic. Amb Comanegra va publicar Un traficant d'idees a les fronteres de l'art (2013). Durant el confinament dur del 2020, l'autor es va recloure a Cadaqués, des d'on va reconstruir i teixir converses qe en aquell moment era impossible tenir, i gràcies a la memòria, a la tecnologia i a l'amistat de tants companys de viatge aquest llibre es va anar fent possible.