Josep Pla i les parets seques de Cadaqués

Josep Pla i les parets seques de Cadaqués

20,00 €
Impuestos incluidos

Reedició d’un emblema de la història de Cadaqués. Un homenatge fotogràfic per a un món perdut, a partir de textos de Josep Pla.

 

Recuperem en edició facsímil de màxima qualitat el llibre amb què Cadaqués va commemorar els 100 anys de la filoxera, una plaga que va arrasar la majoria de vinyes del país i va transformar per sempre més l’orografia de tants paisatges. En són exemple les prodigioses esteses de terra de Cadaqués que van quedar despullades. Les parets seques van passar a encerclar l’absència, i això va ser una font prolífica d’inspiració per a pensadors i poetes enamorats d’aquell país arraconat a mar.

Autor
Ramon Sala i Canadell
Idioma
català
ISBN
978-84-19590-45-9
Año
agost 2023
Edición
segona
Páginas
72 pàg.
Fotografías
Josep M. Melció i Ramon Sala
Dimensiones
24 x 19 cm.
Encuadernación
rústica amb solapes
10000 Artículos

— Fotografies de Josep M. Melció (Banyoles, 1935 – Olot, 2013). Va compaginar el ministeri sacerdotal, que va exercir en diferents parròquies de la Garrotxa a partir de 1970, amb la seva afició a la fotografia. Destacant en el reportatge periodístic, en la fotografia de paisatge i en el retrat. Les seves imatges apareixen en diverses publicacions periòdiques i en diversos llibres sobre la comarca, com Caminant per l’Alta Garrotxa, de Ramon Sala i Narcís Puigdevall, un clàssic de la bibliografia local.

— Textos de Ramon Sala i Canadell (Castellfollit de la Roca, 1934 - 2008). Va ser un polític i industrial català. Autor de diversos llibres sobre el paisatge de l'Alta Garrotxa, a més de dues obres sobre l'escriptor Josep Pla, amb qui l'unia una bona amistat; per aquesta darrera relació, Sala era patró de la fundació palafrugellenca que li és dedicada.

Productos relacionados

COMANEGRA utiliza cookies para garantizar que demos la mejor experiencia en nuestro sitio web.
Si continúa, asumimos que acepta recibir todas las cookies en el sitio web COMANEGRA.