... ...
Les muses

Les muses

19,50 €
Impuestos incluidos

La novel·la pòstuma de Jordi Cussà i la millor manera d’acomiadar i celebrar l’autor: llegint-lo en plena forma. Una novel·la coral sobre la pulsió artística que travessa els anys que separen Ramon Llull dels Pink Floyd (passant per Leonardo, Shakespeare, Clara Schumann, Camille Claudel, Antoni Gaudí i un munt de grans artistes més o menys integrats en el cànon). I també és la història d’un escriptor, Virgili Pardal, que malda per acabar una obra inacabable, enganxat a la mateixa droga que comparteixen els protagonistes de la seva novel·la.

 

La civilització avança a cops de geni, i aquesta novel·la n’és una mostra. ¿D’on van sortir els llampecs d’inspiració que van catapultar obres com les de Ramon Llull, Antoni Gaudí i Patti Smith? Ens acostarem a la resposta seguint la peripècia d’un beuratge misteriós capaç de treure el millor i el pitjor de cadascú. Hi trobarem deixebles il·lustres de Leonardo, amics cafres de Cervantes, els últims deliris d’Edgar Allan Poe o els secrets de la filla genial de William Shakespeare. I la història d’un escriptor, Virgili Pardal, que malda per enllestir una obra inacabable, enganxat a la mateixa font de gaudi, coneixement i metzina que comparteixen els protagonistes de la seva ficció. Jordi Cussà va culminar aquesta novel·la, clau en la seva trajectòria, pocs mesos abans de morir. És la cirereta del seu magnífic llegat literari.

«Li constava que la literatura, o més ben dit l’esforç narratiu creatiu, li havia salvat la vida. Li havia justificat gairebé quatre dècades de respirar i fer la viu-viu, esperant sempre que al capdavall ell, ell com a individu més enllà de cap altra persona, hi descobrís un sentit genuí.»

Jordi Cussà també ha publicat amb Comanegra El primer emperador i la reina Lluna.

___

També disponible en e-book aquí.

Autor
Jordi Cussà
Idioma
català
ISBN
978-84-18857-52-2
Año
març 2022
Edición
primera
Páginas
360
Dimensiones
14 x 21 cm.
Encuadernación
rústica amb solapes
Autor info
il·lustració de la coberta de Pep Montserrat
Colección
Narratives
9997 Artículos

Jordi Cussà Balaguer (Berga, 1961-2021). Novel·lista, dramaturg, poeta, contista, traductor... L'aportació de Jordi Cussà a la literatura catalana ha estat una de les més estimulants del segle XXI. Vam estrenar el segle amb la irrupció de l'emblemàtica Cavalls salvatges i, just un any després, l'autor publicava La serp, que era la primera novel·la d'una trilogia que el va acompanyar vint anys i que ara es tanca amb Les muses. Pel camí, un munt d'obres memorables que corona El primer emperador i la reina Lluna, guanyadora dels premis Crítica Serra d'Or i L'Illa dels Llibres i finalista del premi Òmnium a la Millor Novel·la de l'Any.

A Comanegra hi ha publicat El primer emperador i la reina Lluna, el setè volum de la col·lecció «Narratives», com també traduccions de William McLellan, Heather Dune Macadam i els Contes foscos d'Edgar Allan Poe.

Productos relacionados