Somni d'un apotecari d'estiu

Somni d'un apotecari d'estiu

18,00 €
Impuestos incluidos

La novel·la inèdita de Guillem Viladot, escrita l'any 1983, és una festa que irromp ara, amb quaranta anys de retard, per celebrar el centenari de l'autor.

 

L'apotecari Antoni Sanuy viu a una casa pairal d'Agramunt, la seva vila nadiua. Sense família. Llegeix Píndar i va vestit amb una bata de seda natural. És calb, amb barba blanca, i té una criada que fa bunyols de maduixa. Fa calor, a Agramunt, i l'apotecari està casat. A partir d'aquí, un somni que deixa petja. Un tren que surt de Barcelona i corre a cegues per terres de Ponent carregat de personatges increïbles, entre es quals hi ha en Pau, l'aprenent de maquinista que ens agafa de la mà. El tren pateix un sabotatge, en Pau s'ha d'escapar i arriba a ca l'apotecari, que s'hi reconeix estranyament.

«Els dos rails brillen davant la màquina com dues antenes de televisió que s'han de trobar a l'estació puntual de l'infinit.»

Autor
Guillem Viladot
Idioma
català
ISBN
978-84-18857-64-5
Año
maig 2022
Edición
primera
Páginas
136
Prólogo
Joan Todó
Dimensiones
14 x 21 cm.
Encuadernación
rústica amb solapes
Colección
Narratives
9984 Artículos

Guillem Viladot (Agramunt, 1922 - Barcelona, 1999). Va néixer en una família d'apotecaris lletraferits. Va estudiar Farmàcia a Barcelona i, de tonada al poble, va exercir a la farmàcia del pare. Va ser un dels grans estendards de la poesia concreta a Catalunya i autor d'una obra literària (entre la poesia, la narrativa i l'assaig) extensíssima i diversa. Als anys noranta va impulsar Lo Pardal, també a Agramunt, una casa dedicada a la poesia visual que avui acull la fundació encarregada de preservar la seva memòria. Enguany celebrem el centenari del seu naixement.

Productos relacionados

COMANEGRA utiliza cookies para garantizar que demos la mejor experiencia en nuestro sitio web.
Si continúa, asumimos que acepta recibir todas las cookies en el sitio web COMANEGRA.